Zdravím, koupil jsem si MacBook Pro 16" 2019 z druhé ruky a asi někdo použil nevhodnou obrazovku při výměně.
Nefunguje mi automatický jas, není TrueTone, ani nejde ovládat podsvícení klávesnice.
Touchbar je pořád na plném jasu a když na něm měním podsvícení klávesnice, nic se neděje. Klávesnice ve tmě svítila jen minimálně (téměř neviditelně), TrueTone není nikde a Automatický jas obrazovky taky ne. V systémovém profilu u auto jasu je jen "Ne".
Co je zvláštní, tak webkamera funguje (co jsem četl tak většinou s těmito problémy nejde ani webkamera).
Zkoušel jsem reset NVRAM i SMC, nainstalovat nově systém (ale ne přes DFU, to ještě zkusím)
Moje otázka zní, zdali se to dá vyřešit jinak, než nákladnou výměnou obrazovky (například nějakým naprogramováním). Děkuji za případné rady.
Podle popisu problému je velmi pravděpodobné, že obrazovka nainstalovaná na vašem MacBooku Pro není originální nebo nekompatibilní, což může ovlivňovat některé specifické funkce, jako je automatický jas, TrueTone, nebo podsvícení klávesnice.