Dobrý den,
Zvažuji nákup nového macbooku. Poohlížím se spíše po bazarovými modely, chci počkat na představení modelu s M3, aby ty stávající zlevnili. Říkal jsem si, že nemá smysl připlácet za větší SSD, vyřeším to nákupem externího(jdou na něj přenést přrs symlik aplikace?). Konkrétně se rozhoduji mezi M1/16GB RAM a M2/8GB, jde mi také o to, aby vydržel do budoucna. Kterou z těchto kategorií byste doporučili?
M2/8 jde taky o delší podporu při novych os. U disku si dej jen pozor na rychlost, jestli má ssd jeden nebo dva čipy. M1/256 (dva čipy) má 2x rychlejší ssd než M2/256 (jeden čip) a stejnou rychlost jako M2/512 (dva čipy). Takže připlatit se vyplatí, ne pro velikost jako takovou, ale především pro rychlost zápisu a čtení a to poznáš mnohem víc než 8 vs 16 paměti.
Jak moc si myslíte, že bude 8GB RAM limitující, u windows bych to nebral, nebo navýšil, tady ale nevím
U ARM architektury na tom téměř nesejde, proto M2/8/256 je podle mě ta nej kombinace
Ještě mě napadla možnost nějakého intel macu, to už asi smysl nedává, že?
To je zajímavá otázka. Sám mám iMac s intel z roku 2019 a výkonově mne neomezuje vůbec v ničem, ani střih videa v 4K. Ale jak jsem psal v první odpovědi, jde o podporu novych os. Teď jsem ještě Sonomu dostal, ale příští rok vím, že podpora nebude.
Co by mi vadilo u notebooku? Je staří baterky, resp počet cyklů. Intel se naposledy prodával před listopadem 2020 a tři roky používání se projeví.
Dnes bych vážně koupil M2/8/512Vyplati se koupit aktualni model uz z hlediska delsi podpory, koupit m1 z 2020 kdy uz zije 3roky se podle mne moc nevyplati presto ze je to levnejsi