Zavřít reklamu
  • Macbook Air M1 8GB vs 16GB #50762

Ahojte,

chcem si kúpiť Macbook Air na prácu a školu (to znamená: MS Office, 4-5 rozpracovaných dokumentov, cca. 50 otvorených tabov, Spotify/YT, Zoom, sem tam Photoshop alebo Premiere Pro, Parallels na nejaké Windows appky).

Chcel som si objednať 16GB RAM akurát je problém s dostupnosťou a nie sú dostupné ani u dodávateľov. Vystačím si aj s 8GB RAM aby mi fungovalo všetko vpohode? Používam toho celkom dosť naraz a nezatváram taby ani dokumenty aby som sa k nim mohol vrátiť.

Momentálne mám Lenovo Yogu s 8GB RAM a to je pre mňa nepožiteľné, ale neviem ako je to na Macu s M1.

Ďakujem za pomoc.

Macbook Air M1 8GB vs 16GB #50821

Na M1 ti v parallels bude fungovat pouze windows ARM, takže omezena podpora aplikaci. Doporucuju nejdriv zjistit, jestli apps, které potřebuješ, funguji na ARM architekture

Macbook Air M1 8GB vs 16GB #50822

Windows ARM potrebuju na pouzitelnu konfiguraciu (aby sa dalo s nimi robit) 4GB RAM.. takze ostane iba 4GB RAM pre MacOS a Mac aplikacie.. niektore x86/x64 aplikacie nebezia pod Windows ARM (hoci emulacia x86/X64 je celkom slusna), podobne je problem s drivermi pre hw (USB zariadenia, tlaciarne, skenery, atd.), musia byt vo verzii pre ARM, nie Intel.

Druha moznost je pouzit UTM/QEMU na emulaciu x64 CPU, ale to je velmi pomale a na beznu pracu nepouzitelne - pouzival som Windows 7 na Macbook Air M1 a bolo to na urovni Pentia 4.

Macbook Air M1 8GB vs 16GB #50832

Doporučuji použít virtual box a win hodit na virtuál. Pak je určitě potřeba mít 16GB RAM. Mám 8 a musím přejít na novou mašinu.
    Výhoda je, že se prostě jen třemi prsty přesouváš mezi OSX a WIN a vše šlape 🙂

Odpověď na: Macbook Air M1 8GB vs 16GB

celý text

.