Ahoj. Čím jsem dovraždil baterii na MacBook Air 2019, že chce servis po 156 cyklech (po nabití má max. 3170mAh)? On už ten počet cyklů mi připadá moc nízký. Loni byl v servisu pro výměnu displeje, tak jestli něco omylem neresetli :-/. Dost často mám propojený iPhone kablíkem s MacBookem, tak se zatěžuje baterie, jinak nic zvláštního. Začlo to být podezřelý, když NB spadnul sám tak při 15%. Tak jsem udělat restart a takový ty cykly s nabitím a vybitím. To ho stabilizovalo. Teď se chová normálně, ale je podezřelej. Je to běžný, když píšou až 1000 cyklů ? Dík.
Jedna vec jsou cykly, druha vec je stari baterie. Ja mel na puvodnim mid2014 vymenenou baterii z 2016 s 67 cykly 😉
Doporucil bych kouknout po “lepsi” sw k baterii, treba: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/ a v nem se podivat na trochu podrobnejsi info o baterii.: ) píše:
Jedna vec jsou cykly, druha vec je stari baterie. Ja mel na puvodnim mid2014 vymenenou baterii z 2016 s 67 cykly 😉Doporucil bych kouknout po “lepsi” sw k baterii, treba: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/ a v nem se podivat na trochu podrobnejsi info o baterii.
No tak jsem se moc neuklidnil.
V datumu nákupu jsem se sekl o rok. 🙂
Já jsem tenhle MacBook Air koupil až 20.7.2020. Tím hůř.
Coconut i systémový profil po necelých dvou letech hlásí kapacitu 54,6% při 156 cyklech.Je to normální, teda běžné ? U vás to byly taky jen dva roky.
Ne, spatne jsem to napsal. U me byla menenena baterie na prelomu 17/18 s tim ze baterie je/byla vyrobena v roce 2016.
No tak to je baterie zrala na vymenu. Cim jsi to vubec nabijel?
Tím adapterem, co k tomu byl. Ještě ke všemu takovej domáckej provoz. Jednou v servisu na výměnu displeje.
Tak ze skušenosti je asi nejhorší, pokud je NTB v "v tom domáckým provozu" neustále na adapteru. Za svou praxi jsem zažil hodně případů vadných baterií u zařízení, které jsou trvale na nabíječce. Možná je to i váš problém.
To nebude můj případ. Já spíš podezírám často kablíkem propojený iPhone. Taky při jedné verzi FW často běžely větráky a hřálo chassi, po update to okamžitě přešlo. Tak nevím, kdyby to samo nepadalo, tak a to kašlu. Vyčkám. 😁
Pada ti to, a bude padat stale, z toho duvodu ze baterie nedokaze dodat energii pod spickou zateze… ta baterka je na vymenu.