Zdravím, chci se zeptat na radu ohledně "aktivace" macbooku. Zakoupil jsem macbook air m1 256gb 8gb z nejmenovaného eshopu. Rozhodl jsem se mac v zákonné 14 denní lhůtě vrátit. očekával jsem vrácení celé kupní částky ale eshop mi napsal že mi vrátí buď o 5200kč méně, nebo mi mac vrátí zpátky. Dle jejich slov je mac nepoškozený, ale byl aktivovaný, proto se snižuje hodnota - cena.
Jen upřesním, že jsem mac zkoušel jen pár hodin, neinstaloval jsem ani nový macos monterey a jediné hlavní co jsem udělal je že jsem se přihlásit pomocí svého Apple ID.
Před mým vrácením poštou jsem si dal tu práci a mac kompletně odhlásil, vymazal a přeinstaloval celý macos Bigsur (Dle návodů na internetu - jak dát mac do továrního nastavení.) Tyto kroky jsem tedy správně učinil a mac vrátil.
Chci se zeptat zda vidíte argumentaci eshopu aktivací jako oprávněnou? Tím že jsem jednou se přihlásil ke svému apple id (abych mohl mac logicky používat) tak jsem jej nenávratně znehodnotil? Má cenu se proti tomu bránit? díky za rady.
jsou to ...... Bran se. Ono jim jde o ot ze po aktivaci zacala bezet zaruka poskytovana Applem a tak budou muset cele 2 roky pokryvat sami. Bran se.
Mirek píše:
jsou to ...... Bran se. Ono jim jde o ot ze po aktivaci zacala bezet zaruka poskytovana Applem a tak budou muset cele 2 roky pokryvat sami. Bran se.ano, dekuji, kazdopádně to těžko, jejich stanovisko je buď 5000kč méně nebo mi mac zašlou zpátky. A to kdo ví v jakém stavu po tom co ho zkoumali.
Odepiš jim, že celou věc necháš přezkoumat českou obchodní inspekcí a podle toho se rozhodneš. Dle zákona máš nárok při koupi přes e-shop na vracení peněz ve 14 denní lhůtě bez udání důvodu. Nedávno jsem takto vracel iPhone 12 do Alzy a nikdo nic nezkoumal a druhý den jsem měl plnou částku na účtu.
Tak ma pravo bez udani duvodu vratit nepouzite zbozi
Aktivace = pouziti
Pokud se chtel jen podivat mohl jit nekam kde je to vystavene
Kazdipadne i kdyzby to prodal sam nekomu jako bazarove, tak prijde asi o mene nez 5200,-