V prosinci 2015 jsem tady na LSA webu četl o problému "rachtání" čehosi uvnitř šasi MacBooku (jak 12", tak i 13" Pro). Chtěl bych se zeptat, jestli jde o problém s ohledem do budoucna (poškození komponent) a o důvod k okamžité reklamaci nebo jen o něco, co nemá vliv na funkčnost. Problém se mi objevil u mého 1/2 roku starého MBP 13" retina. Diskuzi na tohle téma jsem našel kdesi pod článkem ale tady mezi tématy jsem jej nenašel.
Zdravím,
jde o problém, který nemá vliv na funkčnost MacBooku. Nicméně i tak to na reklamaci je, protože v notebooku za 40K a více by prostě rachtat nemělo.
Pokud jsou zvuky jako kdyz se sype par zrnek ryze, tak by to mohly byt plastove ulomky z baterie. Baterie ma plastova "oka" kolem sroubku a kdyz se s tim nekde sikovne bouchne, tak ty oka popraskaji a muzou se presypat. Neni to nic co by melo vliv na funkci, a jak se k tomu stavi servis to nevim. Ale "samo se to neudela" 😉
Děkuji za odpověď.
Zvuk nezní jako sypání pár zrnek, ale pohyb celé desky. Moc by mě zajímalo, co jej způsobuje. Na webech jako iFixit píšou, že jde pohyb nějaké plastové desky v obrazovce. To by i celkem odpovídalo, protože v zavřeném stavu není pohyb tolik znát jako při otevřeném stavu. A navíc se to posouvá při pohybu zleva doprava a naopak.
Jo a způsobení nárazem nebo pádem nepřichází v úvahu. 🙂 MacBook střežím jako oko v hlavě a zatím "klepu", k žádné nehodě nedošlo a snad ani nedojde.