Ahoj, mám doma Macbook air 13", rok 2015. Je už v provozu docela dlouho a potřebuje vyměnit baterku. Nicméně jsem se na stránkách apple dočetla, že sice by to mělo stát asi 4000, nicméně bych musela několik dní čekat. Což jako student na online výuce moc nemůžu, nemám ho jak nahradit, ipad jsem ještě nepořídila a bydlím daleko od domova takže si nemůžu ani "půjčit" na chvíli jiný počítač na tu chvíli. Proto jsem se chtěla zeptat, nechávali jste si někdo měnit baterku v neofiko servise na počkání? jak moc se toho mám bát? kamarád mě straší, že když mi tam dají neofiko baterku odvaří mi to celý mac. a nemáte někdo náhodou zkušenost s nějakým servisem v Brně?
Mám zkušenost s iPhonebrno.cz, vyměnili mi baterku v iPhonu za 990,- řekli že je originální ale nebyla ani vizuálně, po roce úplně chcípla. Při výměně mi taky zašpinili kameru a já se celý ten rok videl v mlze. Následující 2 roky jsem si kupoval baterky z TS Bohemia za 300,- a chovaly se stejně.
MacBook Air jsem nechal čistit někde v Ostravě (polil jsem ho pivem) a vrátili mi ho jako plně funkční (za 2000). Časem jsem si ale všiml, že nefunguje větrák. Autorizovaný servis v Brně mi řekl, že chce 780,- jen za diagnostiku a případně 1200,- za nový větrák. Koupil jsem si za 140,- ten spešl šroubovák a zjistil, že jen zapomněli zastrčit kabel od větráku do základní desky.Zkrátka zkušenosti mám, ale vesměs negativní a doporučuji baterii koupit a vyměnit doma. Je to jednoduchá výměna, nevyžaduje podle mě žádné zkušenosti ani super zručnost, o záruku už nepříjdete.... Baterie se prodávají i s nářadím. Na youtube je spousta návodů podle kterých to vymění i anti-talent. Baterky nejsou originální, nikdy, ani když to píšou. Ale aspoň víte, co tam dáváte, servis vám tam dá tu nejlevnější aby měl co nejvíce peněz pro sebe.
Já si koupil tuto, pozor, je pro MacBook Air 2011. Originální mi vydržela 7 let, než klesla výdrž pod 2 hodiny z udávaných 7. Tuto používám 3 roky a výdrž je mezi 2 a 3 hodinama. Samozřejmě bez videohovorů. Hláška "předejte baterii do opravy" se u originálu ukázala po 4 letech, u této po dvou. Podle všeho tedy podléhá 2x rychlejší degradaci než originál.
Nebál bych se odvaření neofiko baterkou, to je úplně krajní případ. Podobně jako výbuchy baterií. Ale že po roce umře nebo se začně nafukovat už je běžnější.
Ahojte. Mám otázku trochu iného charakteru, ale nieviem "kde" ju položiť, tak skúsim tu.
Aké máte skúsenosti s barériou v novom MacbookuAir s M1 ? - 8GB, 256GB úložisko a počet cyklov 42.
Kúpil som ho 18.12.2020, čiže má 4 mesiace aj 10 dní od prvého zapnutia. Používaný denne. No a Maximálna kapacita: 98 %. Nie je 98% kapacity batérie po 4 mesiacoch MÁLO ? Ako ste na tom vy ?
Mám zap. optimalizované nabíjanie. Niekedy ho mám na nabíjačke deň, dva bez odpojenia - neviem či je to lepšie pre baterku alebo nie.
Prosím napíšte svoj názor a skúdenosti. Ďakujem, MiroMiro, tak gratulujeme ze jsi spadl do te generace chlapu co nefrajeri s centimetry, ale procenty zbyvajici kapacity baterie/akumlatoru 🙂
Kdyby jsi to nahodou nevedel, tak jsi si koupil zarizeni, ktere nema perpetum mobile misto baterie/akumulatoru a za dva mesice uz budes mit po zaruce na tu baterii/akumultor 🙂🙂 píše:
Miro, tak gratulujeme ze jsi spadl do te generace chlapu co nefrajeri s centimetry, ale procenty zbyvajici kapacity baterie/akumlatoru 🙂Kdyby jsi to nahodou nevedel, tak jsi si koupil zarizeni, ktere nema perpetum mobile misto baterie/akumulatoru a za dva mesice uz budes mit po zaruce na tu baterii/akumultor 🙂
neviem či dobre rozumiem tvojej odpovedi.
Miro píše:
Ahojte. Mám otázku trochu iného charakteru, ale nieviem "kde" ju položiť, tak skúsim tu.Aké máte skúsenosti s barériou v novom MacbookuAir s M1 ? - 8GB, 256GB úložisko a počet cyklov 42.
Kúpil som ho 18.12.2020, čiže má 4 mesiace aj 10 dní od prvého zapnutia. Používaný denne. No a Maximálna kapacita: 98 %. Nie je 98% kapacity batérie po 4 mesiacoch MÁLO ? Ako ste na tom vy ?
Mám zap. optimalizované nabíjanie. Niekedy ho mám na nabíjačke deň, dva bez odpojenia - neviem či je to lepšie pre baterku alebo nie.
Prosím napíšte svoj názor a skúdenosti. Ďakujem, Miro
2% za 4 měsíce jsou OK. 6% za rok, 60% za 10 let. Lidi většinou mění baterku po 4 nebo 5 letech co jsem četl. Takhle to ale nejde počítat, opotřebení se bude zrychlovat. Ale jen pro představu… Je to úplně normální. Taky tam je nějaká chyba měření, takže jestli to po 4 měsících nebude ukazovat pod 90% kapacity, vůbec bych se nestresoval. Navíc s výdrží M1 notebooků…
Baterie bývají optimalizované pro jejich použití. Takže baterku ve foťáku můžete úplně vybíjet a nabíjet a nechat jí rok ležet. Baterce v hybridním autě by to uškodilo. Notebook můžete nechat non-stop připojený nebo ho nabíjet jako telefon a nebude to mít velký vliv. Nedávno o tom vyšlo dobré video.
no iStyle mi teď stejně řekl, že servis modelů 2015 nedělají, jenom 2016 a výš. takže moc jinou možnost než udělat si to sama vlastně nemám 😀
koukala jsem na ty baterky a nebude třeba tahle lepší?alexx_fg píše:
no iStyle mi teď stejně řekl, že servis modelů 2015 nedělají, jenom 2016 a výš. takže moc jinou možnost než udělat si to sama vlastně nemám 😀koukala jsem na ty baterky a nebude třeba tahle lepší?
Myslím, že je to správný model baterky pro MacBook Air 2015. Kdyby tam nebylo nářadí, tak napište, půjčím 😀
Johnny píše:
Miro píše:
Ahojte. Mám otázku trochu iného charakteru, ale nieviem "kde" ju položiť, tak skúsim tu.
Aké máte skúsenosti s barériou v novom MacbookuAir s M1 ? - 8GB, 256GB úložisko a počet cyklov 42.
Prosím napíšte svoj názor a skúdenosti. Ďakujem, Miro
2% za 4 měsíce jsou OK. 6% za rok, 60% za 10 let. Lidi většinou mění baterku po 4 nebo 5 letech co jsem četl. Takhle to ale nejde počítat, opotřebení se bude zrychlovat. Ale jen pro představu… Je to úplně normální. Taky tam je nějaká chyba měření, takže jestli to po 4 měsících nebude ukazovat pod 90% kapacity, vůbec bych se nestresoval. Navíc s výdrží M1 notebooků…
Baterie bývají optimalizované pro jejich použití. Takže baterku ve foťáku můžete úplně vybíjet a nabíjet a nechat jí rok ležet. Baterce v hybridním autě by to uškodilo. Notebook můžete nechat non-stop připojený nebo ho nabíjet jako telefon a nebude to mít velký vliv. Nedávno o tom vyšlo dobré video.
Ďakujem 👍
Miro píše:
🙂 píše:
Miro, tak gratulujeme ze jsi spadl do te generace chlapu co nefrajeri s centimetry, ale procenty zbyvajici kapacity baterie/akumlatoru 🙂
Kdyby jsi to nahodou nevedel, tak jsi si koupil zarizeni, ktere nema perpetum mobile misto baterie/akumulatoru a za dva mesice uz budes mit po zaruce na tu baterii/akumultor 🙂
neviem či dobre rozumiem tvojej odpovedi.
Tak jinak, vyprdni se na hlidani a reseni procent zbyvajici kapacity baterie jak u pocitace, tak u mobilu/tabletu. Za prve to procentualni vyjadreni neni zcela uplne presne a zadruhe budes mit klid a zarizeni ti samo nahlasi a doporuci vymenu baterie 🙂 Jednoduche.
No teď jsem měla na telefonu iStyle a řekli mi, že nedávno přestali servisovat modely 2015 a dělají jenom 2016 a výš, takže mám smůlu a budu si muset pomoct sama 😀
nicméně jsem teda koukala na ty baterky i na ty videa a přijde mi, že tahle by mohla být ta pravá do toho mojeho. ale jako nechám si poradit, přece jenom tomu furt prd rozumím 😀Johnny píše:
Mám zkušenost s iPhonebrno.cz, vyměnili mi baterku v iPhonu za 990,- řekli že je originální ale nebyla ani vizuálně, po roce úplně chcípla. Při výměně mi taky zašpinili kameru a já se celý ten rok videl v mlze. Následující 2 roky jsem si kupoval baterky z TS Bohemia za 300,- a chovaly se stejně.MacBook Air jsem nechal čistit někde v Ostravě (polil jsem ho pivem) a vrátili mi ho jako plně funkční (za 2000). Časem jsem si ale všiml, že nefunguje větrák. Autorizovaný servis v Brně mi řekl, že chce 780,- jen za diagnostiku a případně 1200,- za nový větrák. Koupil jsem si za 140,- ten spešl šroubovák a zjistil, že jen zapomněli zastrčit kabel od větráku do základní desky.
Zkrátka zkušenosti mám, ale vesměs negativní a doporučuji baterii koupit a vyměnit doma. Je to jednoduchá výměna, nevyžaduje podle mě žádné zkušenosti ani super zručnost, o záruku už nepříjdete.... Baterie se prodávají i s nářadím. Na youtube je spousta návodů podle kterých to vymění i anti-talent. Baterky nejsou originální, nikdy, ani když to píšou. Ale aspoň víte, co tam dáváte, servis vám tam dá tu nejlevnější aby měl co nejvíce peněz pro sebe.
Já si koupil tuto, pozor, je pro MacBook Air 2011. Originální mi vydržela 7 let, než klesla výdrž pod 2 hodiny z udávaných 7. Tuto používám 3 roky a výdrž je mezi 2 a 3 hodinama. Samozřejmě bez videohovorů. Hláška "předejte baterii do opravy" se u originálu ukázala po 4 letech, u této po dvou. Podle všeho tedy podléhá 2x rychlejší degradaci než originál.
Nebál bych se odvaření neofiko baterkou, to je úplně krajní případ. Podobně jako výbuchy baterií. Ale že po roce umře nebo se začně nafukovat už je běžnější.
alexx_fg píše:
No teď jsem měla na telefonu iStyle a řekli mi, že nedávno přestali servisovat modely 2015 a dělají jenom 2016 a výš, takže mám smůlu a budu si muset pomoct sama 😀nicméně jsem teda koukala na ty baterky i na ty videa a přijde mi, že tahle by mohla být ta pravá do toho mojeho. ale jako nechám si poradit, přece jenom tomu furt prd rozumím 😀
Pozdě ale přece. V tom odkaze je správná baterie pro MacBook Air 2015. Zvítězila jste?
Nakonec jsem koupila baterku z Appleking, tam byla i se šroubováky. Všechno funguje jak má, nakonec to nebylo tak těžký udělat. 🙂
alexx_fg píše:
No teď jsem měla na telefonu iStyle a řekli mi, že nedávno přestali servisovat modely 2015 a dělají jenom 2016 a výš, takže mám smůlu a budu si muset pomoct sama 😀nicméně jsem teda koukala na ty baterky i na ty videa a přijde mi, že tahle by mohla být ta pravá do toho mojeho. ale jako nechám si poradit, přece jenom tomu furt prd rozumím 😀
Johnny píše:
Mám zkušenost s iPhonebrno.cz, vyměnili mi baterku v iPhonu za 990,- řekli že je originální ale nebyla ani vizuálně, po roce úplně chcípla. Při výměně mi taky zašpinili kameru a já se celý ten rok videl v mlze. Následující 2 roky jsem si kupoval baterky z TS Bohemia za 300,- a chovaly se stejně.
MacBook Air jsem nechal čistit někde v Ostravě (polil jsem ho pivem) a vrátili mi ho jako plně funkční (za 2000). Časem jsem si ale všiml, že nefunguje větrák. Autorizovaný servis v Brně mi řekl, že chce 780,- jen za diagnostiku a případně 1200,- za nový větrák. Koupil jsem si za 140,- ten spešl šroubovák a zjistil, že jen zapomněli zastrčit kabel od větráku do základní desky.
Zkrátka zkušenosti mám, ale vesměs negativní a doporučuji baterii koupit a vyměnit doma. Je to jednoduchá výměna, nevyžaduje podle mě žádné zkušenosti ani super zručnost, o záruku už nepříjdete.... Baterie se prodávají i s nářadím. Na youtube je spousta návodů podle kterých to vymění i anti-talent. Baterky nejsou originální, nikdy, ani když to píšou. Ale aspoň víte, co tam dáváte, servis vám tam dá tu nejlevnější aby měl co nejvíce peněz pro sebe.
Pozdě ale přece. V tom odkazu je správná baterka pro MacBook Air 2015. Zvítězila jste?
Jen přidám kapkou do mlýna. IPhone X , v provozu od zahájení prodeje, kondice 81% a nemůžu si stěžovat. Drží pořád dobře. Jsou i dny kdy dám i 2 dny. Je pravda že to je období, kdy iPhone používám minimálně ale pořád se to dá zvládnout.