Ahojte, potreboval by som nový ssd disk pre macbook air 13" 2015.
nechcem original lebo ten stojí majland tak nejakú alternatívu by vedel niekto poradiť?
(plus info či to viem vymeniť aj sám a nainštalovať os svojpomocne)
Ďakujem
JetDrive od Transcendu je financne zajimava alternativa. Pak tu mas OWC jeste treba.
Vymenit to zvladnes sam. Otevres zezadu MBA, odpojis baterii, povolis jeden sroubek, vymenis disk, zapojis baterii a vratis zadni kryt.
Pred samotnou vymenou ti doporucuju udelat USB instalacku a TM zalohu.
zálohu uz neurobím lebo v macbooku sa mi pokazil disk takze je to mrtve totalne 😀 pre to som chcel vediet, či ked vymením disk, tak tam budem vediet dat OS (cmd+r tušim bola ta skratka kde sa dal stiahnut) ?
Tak to je jina 😉
Nooooooo, priznam se ze si nejsem tak uplne jisty jestl to pujde tak snadno. K tomu aby jsi stahl OS potrebujes se dostat do instalacniho procesu, ale ten na novem disku neni 😉 takze jedine udelat na dalsim macu instalacni flashku.tak mam doma 2macbooky air cize mozno by to aj šlo 🤔 furt lepsia alternatíva ako original ssd disk od apple za 314€
Teoreticky by si sa mal vedieť dostať do internet recovery cez (⌘)-R
Muftinko: internet recovery je prece naprogramovana aplikace 😉 a ta prece musi byt nekde nainstalovana/ulozena 🙂 kdyz vlozi cisty disk, bude na nem neco nainstalovano? 😉
Internet recovery je súčasť efi.
Nie je to na disku.
Ostatne si má práve stiahnuť z internetu.
ďakujem chalani ved objednám a vyskúšam, mám 2macbooky cize keby trebalo, viem z toho čo funguje vybrať SSD, dať tam to nové, nainsťalovať OS a vložiť do toho pokazeného? a len zapnúť? bude to fungovať?