Zdravím.
Chtěl bych zkusit přejít na macos, ale nechce se mi jen tak na zkoušku utratit raketu za nový.
Neznám nikoho, kdo by měl maca, abych si to vyzkoušel.
Uvažoval jsem, že bych si koupil použitý MBA 2011 se 4GB RAM na zkoušku za 5000,- a pak si ho nechal jako pracovní.
Otázka je, jak je takový macbook použitelný v dnešní době?
Stačí mi, aby zvládl +- 4 taby v prohlížeči, k tomu ssh v terminálu a textový editor.
Vím, že 4GB jsou málo, u woken by to bylo na hranici použitelnosti.....
Jak to bude vypadat na macu?
Díky.
ja mam uz 6let MBA 2014 v zakladni konfiguraci se 4GB RAMky/128gb hdd a jedu na tom cely dem, spravu eshopu, pridavani polozek, stahovani obrazku, emal, web , youtube a nekolikrat tydne na tom koukam na online vysilani a uplne v pohode
samozrejme v roce 2020 bych si poridil 8GB a alespon 256GB hdd
ale za 6let je to slusnednes mam myslenky ze bych Aira vubec neporizoval, ale sel cestou ipadu pro s klavesnici
bohuzel, za 5tis neni ani ta klavesnice
Dík. Asi do toho půjdu.
Jinak nad iPadem jsem taky přemýšlel, ale plnohodnotná náhrada za počítač to není a asi nebude, možná ani nemá nikdy být.
I když je to fakt pěkný kus hw a taky ho možná časem pořídím.prave ze ipady s novym ipados se velmi blizi pocitaci, zalezi co je pak naplni prace na tom
ale Air vs. ipad pro s klavesnici je velmi podobny produktfakt je to jen o rozpoctu
ahoj, možná pomůžu . já doma stále funguju na iMacu z roku 2011. byť teda s 12gb ram ale je to super 🙂 celou dobu bez problému.
Ahoj. Jen moje zkušenost - mám Mac mini late 2014 (podle toho co sem docela často četl model na prd).. Nicméně jsem ho koupil "na zkoušku" abych viděl co to umí.. Mám základ - dvoujádro i5 1.4, 4gb ram a 500gb ssd.. A na to co dělám to jede krásně.. Hudba, filmy, net, úprava fotek v raw, wot a starcraft2.. Na windows je to konfigurace k ničemu ale tady to ještě práci udělá.. Sice bych teď koupil něco lepšího (i když zase asi mini) ale i po 3 letech používání jsem naprosto spokojený..
Petr píše:
ahoj, možná pomůžu . já doma stále funguju na iMacu z roku 2011. byť teda s 12gb ram ale je to super 🙂 celou dobu bez problému.Ahoj. Tomu věřím. S dostatkem RAM je ještě použitelný skoro každý počítač i s C2D procesorem.
Mně šlo ale konkrétně o MacBook Air, kde se nedá RAM upgradovat, jelikož je připájená k základní desce.Nemám sice MBA ale Mac mini ale taky se 4GB RAM (konkrétně i5 1.4ghz a 500gb ssd).. Popravdě na to co dělám to stačí - itunes, filmy (i přes airplay do tv), net, úprava fotek v RAW ve photoshop elements, wot, diablo 3 a starcraft 2.. Někdo řekne že to je k ničemu protože na jeho práci je to prostě málo.. Novej bych určitě teda koupil s 8gb ale i ten co mám pořád jede moc pěkně a práci udělá..
Jirka píše:
Nemám sice MBA ale Mac mini ale taky se 4GB RAM (konkrétně i5 1.4ghz a 500gb ssd).. Popravdě na to co dělám to stačí - itunes, filmy (i přes airplay do tv), net, úprava fotek v RAW ve photoshop elements, wot, diablo 3 a starcraft 2.. Někdo řekne že to je k ničemu protože na jeho práci je to prostě málo.. Novej bych určitě teda koupil s 8gb ale i ten co mám pořád jede moc pěkně a práci udělá..Diky, to jsem potřeboval vědět.
Já bych se s dovolením taky připojil k tomuto vláknu. Také mě láká Mac, chci ho zkusit a proto se mi nechce do něj moc investovat. Potřebuji ale, abych na něm rozjel Autocad 2015 - pouze pro 2D kreslení, 3D nedělám a pak nějaký textový editor na zprávy....
Rozjedu to taky na nějakém starší macbook nebo případně imacu? Myslím, že by to nemusel být takový problém.. Díky všem