Teda budget 750 EUR.
PROcko bude za ty penize stary
AIR novejsi ale to se da trochu priplatit za novymozna pokud to cloveka netahne k macbooku jinych duvodu tak za 20tis se najdou i jine zajimave notebooky
treba
Lenovo IdeaPad S540-14API
pod 15tis novy a je to 14" ips fhd displej, 12gb ram a 512ssd s podsviceniu klavesnici
je bez sw ale ty pouzite windows licencni cisla ze zrusenych firemnich pocitacu se daji koupit legalne za par stovekmusi to byt zrovna notebook? neni lepsi mit velkej pocitac s velkym displejem na strih videa?
Môžem sa opýtať, aký je rozdiel medzi Pro a Air ? Je mi jasné, že Pro je vykonnejsi ale v com konkretne pri tom strihani videi ? Nestacil by mi na taketo strihanie videi aj AIR ?
ĎakujemLukas píše:
Môžem sa opýtať, aký je rozdiel medzi Pro a Air ? Je mi jasné, že Pro je vykonnejsi ale v com konkretne pri tom strihani videi ? Nestacil by mi na taketo strihanie videi aj AIR ?Ďakujem
Air má příšerné chlazení. Stačil by jen kdyby jste používal Final Cut Pro X nebo iMovie, prototože tam při střihu, ne exportu nejede CPU ani GPU na 100%. Ale pokud budete používat neoptimalizovaný program, tak i jen při střihu CPU pojede na 100% a vzhledem, k tomu, že CPU se v Airovi nechladí, tak to možná bude nepoužitelné. Ale i MacBook Pro 13 palců (2016+) má špatné chlazení, ale na tak moc, jako Air.
Akože, ale dokázal by som strihať aj na Air teda ? Aleb nie ?
Ešte by som sa chcel poradiť, čo je pri kúpe macbooku (berieme do uvahy, aby sa v nom dali strihať videa) dolezitejsie rok modelu alebo RAM ? Myslím tým teda, že či je lepšie kúpit napr. 16 GB RAM a model 2013 alebo 8GB RAM a model napr. 2017 ?
Ďakujem za odpoveď