Zdravím, chcem si kúpiť tento monitor - k MacBooku 12 (2015) a mám k nemu pár nejasností: 1. Zvládne môj macbook preposielať obraz na tento monitor? nebude sa viac prehrievať prípadne spomaľovať? (buď prostredníctvom HDMI alebo USB-C) 2. Dokáže tento monitor prostredníctvom Usb-C dobíjať môj MacBook? to by bolo najlepšie stačil by mi jeden kábel na prepojenie obrazu, nabíjanie macbooku a aj audia keďže obrazovka má vzadu 3,5mm jack ktorým by som napojil audio? 3. Ak by som používal USB-C tým pádom nepotreboval ďalšiu redukciu na HDMI viete mi nejaké USB-C odporučiť? prípadne mi stačí USB-C kábel ktorý mám k nabíjaniu? ďakujem za odpovede
- Zvládne - spomalenie môže byť ak budeš využívať aj obrazovku Macbooku v rozšírenom móde (logicky vykresľuje 2 plochy)
2.Keď si otvoríš na alze manuál k monitoru dozvieš sa že :
USB-C connection
Transmits digital video and audio signals from your PC to the monitor.
USB-C port doesn’t provide power to the Monitor. Use the Adapter supplied with the Monitor.Takže nie napájať ti ho nebude. Táto vlastnosť zvykne byť u monitorov ktoré majú v sebe USB-Hub
3.USB-C kábel k macbooku je len "nabíjací" nie dátový takže s ním ti to asi nepôjde.
Pozri si hociaké usb-c usb-c káble s podporou thunderbolt3 a malo by to šľapaťĎakujem za odpoveď, viem nejako inak spojazdniť aby mi ten jeden kábel aj nabijal MacBook?
Sakra, keby mal dva USB-C porty tak to nemusím riešiť 😁
Pripadne poradiť iný monitor? Ale za takúto cenu pochybujem že nájdem ultrawide s usb-c konektorom, k Macbooku mám redukciu a pripojím cez hdmi + teda napájanie ale predsa by to cez jeden kábel vyzeralo lepšie.
Plus sa mi nechce investovať do ďalšieho kábla, Apple chce za thunderbolt3 45€, za to som si kúpil klávesnicu 😁Pozrel som ten manuál ale ten hovorí o tom že USB-C nie je určené na napájanie samotného monitoru, nie že nenapája notebook :geek:
Stačí přečíst hodnocení na Alze, uživatelé tam píšou, že to tak nefunguje.
Kúp si za nejakých 20-25 eur i-tec usb-c hub - máš tam 2x usb-3.0 + hdmi + napájanie a hotovo... zbytočne tu riešiš jeden kábel - nakoniec tak zastrčíš stále len jeden a hub ti určite bude treba na usb-kľúče disky a pod.
Pokud chceš monitor, který by notebook i napájel, potřebuješ nějaký s funkcí USB Power Delivery.
Pak stačí k propojení i napájení jeden usb-c kabel.Ďakujem všetkým za rady 🙂 USB hub mám čiže to budem riešiť klasickým HDMI, ešte som rozmýšľal či si nekúpim nový hub kde budú dva USB-C ale zatiaľ do toho nejdem investovať viac 😆
Nakoniec som všetko aj tak pripojil cez hub a hdmi, ale mám jeden problém, keď pripojím 3,5mm jack z repro do obrazovky tak sa mi nedá na klávesnici ovládať hlasitosť zvuku. Na nete som našiel len appku SoundSiphon nedá sa to spojazdniť inak okrem toho že dám kábel z repro do Macu? 🙂