Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc při výběru nového macbooku pro. Budu jej používat především pro kancelářské práce, nicméně budu nucen mít současně nainstalované win přes parallels. Proto mi jde hlavně o výkon (na současném mac air to dobře nefungovalo, a to jsem měl RAM 8 GB). Chtěl bych se prosím zeptat na následující: 1. Je výkonější a rychlejší varianta A) s touch barem s procesorem se 4 jádry a frekvencí 2,4 GHz a RAM 8 GB (model 2019) nebo varianta bez touchbaru, která má pouze 2 jádra a frekvenci 2,3 GHz, ale připlatil bych si 16 GB RAM? Nevím, zda je lepší spíše vyšší frekvence procesoru a větší počet jader, nebo větší RAM… 2. Problémy s klávesnicí, o kterém se několik let hovoří, se týká pouze variant s touch barem nebo i té varianty bez touch baru? 3. Varianta bez touch baru je nejnovější ta z roku 2017? Velice Vám děkuji za případnou pomoc. M.
Záleži aj či na windowse budeš robiť iba kancelárske práce a nič viac tak ten touch bar skrz tých jadier. Virtualné by to mohli utiahnuť ale to tiež nie je žiadná sláva. A pokiaľ kupuješ mac a budeš využivať viac windows tak sa ti neoplatí kupovať macbook za také veľké peniaze ... ale ak po nom tužiš tak bootcamp tým pádom.
RAM 8GB je již poměrně riskantní, pokud chceš MacBook používat i v budoucnu. Klidně vydrží 5-7 let.
Takže za mě něco v akci s 16GB RAM a raději to 4jádro. Co já vím, tak s klávesnicemi byly problémy od r.2016, které letošní modely údajně mají odstranit.
Já mám MID 2014, 4jádro 4x 2,5GHz, 16GB RAM a běhá jako čamrda. Vyměním baterii, která už má 80% a pojedu na něm klidně ještě 3 roky. 😎- Ceny verzie s touchbarom klesnú na cenu bez touchbaru - samozrejme obe s 8GB ram.
Rychlejšia je verzia s 4 jadrom to je jasné - pokiaľ budeš používať Windows cez Bootcamp a nie virtualizovať tak ti 16GB nebude treba asi nikdy. Pomôže ti to jedine sem tam otvárať appky rýchlejšie keďže si ich odloží do RAM na neskoršie použitie. Ale nič znateľné - Predsa len touchbarova verzia má viaceré výhody (lepší výkon celkovo ale aj pod záťažou vďaka vyššiemu TDP, 4 usb-c, 3 mikrofóny, atď.
2.Problémy s klavésnicou sa týkajú všetkých modelov, u nového MBP 2019 - sa nevie - ale to že je zaradený do programu výmeny klávesníc nie je veľmi optimistické
3.Ano z roku 2017 - kde už teraz padajú ceny 2018 touchbar verzie na cenu nTB 2017 - beriem u APR
- Ceny verzie s touchbarom klesnú na cenu bez touchbaru - samozrejme obe s 8GB ram.