Ahoj, možná pro někoho to bude stupidní dotaz, ale vrtá mi to celý dnešek hlavou. Dneska jsem absolvoval rtg a měl jsem s sebou v batohu Mac. Ten jsem si odložil s věcma v šatně, ale dveře jsem nedovřel a na batoh bylo od rentgenu lehce vidět, cca 3-4 metry daleko. Bylo mi prováděno asi 5 snímků. Chci se zeptat, jestli to může mít nějaký vliv na mac? Vím, že na letišti Vám taky scanujou batoh s elektronikou, ale to asi není tak silné záření. Předem mockrát děkuji každému za slušnou a smysluplnou odpověď, asi jsem teď přehnaně paranoidní, ale vita jak.. rodičovská starost 😆
Dedkaso píše:
Ahoj,
možná pro někoho to bude stupidní dotaz, ale vrtá mi to celý dnešek hlavou.
Dneska jsem absolvoval rtg a měl jsem s sebou v batohu Mac. Ten jsem si odložil s věcma v šatně,
ale dveře jsem nedovřel a na batoh bylo od rentgenu lehce vidět, cca 3-4 metry daleko. Bylo mi prováděno asi 5 snímků.
Chci se zeptat, jestli to může mít nějaký vliv na mac?
Vím, že na letišti Vám taky scanujou batoh s elektronikou, ale to asi není tak silné záření. 😐Předem mockrát děkuji každému za slušnou a smysluplnou odpověď, asi jsem teď přehnaně paranoidní,
ale vita jak.. rodičovská starost 😆Zajímavá otázka, do jaké míry může ovlivnit RTG elektroniku. Z první dobré bych to asi ani neřešil. Nebo pozoruješ nějaké anomálie?
Pokud ty nebo macbook po setmění v noci nesvítíte tak bych to asi neřešil 😆
Hele sorry , nemyslím to zle ale příjde mi to strašně směšné , že se bojíš víc o Macbook než o sebe 😀 Fakt to je vtipný kór jak to popisuješ , fakt neměj obavy o Macbook určitě ne 😀
Dobrý den, zajímalo by mě, pokud se stane, že má člověk při retgenovém vyšetření u sebe nějaké věci (mobilní telefon, šperky, doklady nebo podobně) zda jsou tyto věci po vyšetření nějak nebezpečné nebo škodlivé zdraví. Děkuji za odpověď.
(Vložil(a): Anonym)
Záření z rtg přístrojů není schopno aktivovat ozařované předměty ani v nich vyvolávat takové změny, které by se projevily na jejich vlastnostech.
(Za SÚJB: úsek radiační ochrany)