Po přechodu na nový mac mi vadí, že kabel neukazuje oranžove/zelené světlo nabití). Hodilo by se mi aspon vedet kdy je notebook nabitý. Na amazonu jsem naěšel spoustu imitací, jenže všechny jsou doporučeny pro samsung telefony, lze to použít pro macbook? Jaký kabel používáte vy?
Zřejmě jedině nahoře na liště použít buď nativní aplikaci, nebo např. Coconut Battery.
Tato úžasná možnost (MagSafe) byla bohužel ve snaze unifikovat definitivně pohřbena.Hej mně to nevadí ani nechybí.MegSafe nemá smysl, když MacBook vydrží celý den. Prostě to přes noc nechám na drátě. Stačí, že to udělá zvuk připojení k nabíječce jako prevence např. vypnuté zásuvky nebo špatného zasunutí konektoru. MacBook Air 2018.
UzivatelskeJmeno píše:
Hej mně to nevadí ani nechybí.MegSafe nemá smysl, když MacBook vydrží celý den. Prostě to přes noc nechám na drátě. Stačí, že to udělá zvuk připojení k nabíječce jako prevence např. vypnuté zásuvky nebo špatného zasunutí konektoru. MacBook Air 2018.Nevadí tak nabíjet nabíjet macbook celou noc?
svejdam píše:
Nevadí tak nabíjet nabíjet macbook celou noc?Lightning kabely nemají indikátor taky atd., vůbec to nevadí, baterie po dosažení 100% konzumuje jen tolik proudu, o kolik se vybije, aby byla na 100%. A jelikož přes noc žádná zátěž neprobíhá, jsou tam skoro nulový hodnoty. Adaptér je taky chladný, na rozdíl od nabíjení do 100%, kdy pěkně hřeje.
Jediný, co se může stát, je (a to se nemusí stávat jen v noci), že vypnou proud. A poněkolikáté pak může dojít ke zničení adaptéru v zásuvce.Ano, já to tak dělám 🙂 Večer zaklapnu víko, nápojím na drát a ráno vytahnu a jedu celý den. Na nabíječce přes noc je kvůli aktualizacím, prostě macOS nechávám pracovat, pokud má údržbu.