Ahoj,jdu pro radu prosim. Pristi mesic budu kupovat Macbook a.... Celou dobu jsem rozhodnuty pro Pro 2017 bez touchbaru 8gb ram 256gb. Chci na nem upravovat fotky a strihat videa. Ale vcera na prodejne mi bylo receno, ze tu samou praci odvede i Air 2018 8gb ram..jen s tim rozdilem ze bude zapnuty turboboots. Na tuto praci vzdy vsichni doporucuji Pro. O rozdilech v obrazovce vim, vim ze Air ma i mensi trackpad,ale ma zase novejsi klavesnici a vetsi vydrz baterie..proste kazdy ma neco jineho lepsiho a ja si lamu hlavu jaky vzit. Poradite mi prosim? Vas nazor?
Ahoj,
tady je dost těžko radit...
Odpíchnul bych se od toho, jak často se na notebooku budeš věnovat úpravě fotek a videí a zda tím myslíš práci v PS/Lightroom nebo jen ořez fotek v Photos.app a jemné vyladění barev. Taky je celkem rozdíl mezi střihem videí z iPhonu ve FullHD a poloprofi střihem v některém náročnějším editoru nebo snahou o střih v 4K.
Pokud by ses výše uvedenému věnoval spíš rekreačně, občas, pak dobře poslouží i nový Air, který bude super co se výdrže týče při dalším běžném používání. Ano, budeš ho chvílema trápit s TB, a ne, nebude tak rychlý jako MBP (frekvence procesoru není všechno), ale poslouží...
Pokud by mělo jít o "větší", častěji prováděnou práci, pak bych šel rozhodně do MBP. Rychlejší procesor i grafika, lepší displej, to vše hraje do karet oboum činnostem.
MBA i MBP vydrží při těžších činnostech cca stejně. Určitě nečekej, že s MBA budeš videa stříhat 12 hodin v kuse - po dvou (a někdy ani ne) budeš hledat nabíječku, stejně jako s MBP.
There are not that much difference between the MacBook 2017 and 2018. The features have been updated and the 2018 version is really the advance version of the 2017 version.