Zdravím, mám teď chvíli Macbook Pro 15 Retina s anglickou klávesnicí a chtěl bych poradit, co v případě pořízení české klávesnice vychází z finančního a estetického hlediska lépe. Buď: 1) Koupit v e-shopu s náhradními díly levně českou klávesnici a nechat si ji v servisu vyměnit pouze za cenu služby, nebo 2) nechat si udělat kompletní servis (tedy zaplatím servisu za jejich klávesnici a poté montáž) a nebo 3) nechat si laserem vygravírovat české znaky na již anglické klávesnici. Nevadí mi mít anglickou klávesnici, proto abych se mohl dále rozhodnout, jestli si ji nechat nebo ne, uvidím podle toho, jaké tu budou velmi dobré tipy a rady. Díky za budoucí odpovědi.
Mám Macbook Air s anglickou. Po 2 týdnech jsem si zvykl a teď už automaticky přiřazuju číslice za písmena s diakritikou.
Stejně tak já, anglická klávesnice není vůbec žádný problém, po týdnu už člověk jede jako na české uplně v pohodě.
Taktéž mám anglickou klávesnici a jde samozřejmě o zvyk, ale k tomu "vygravírování" českých znaků - nejde u těch znaků vidět podsvícení klávesnice, takže české znaky půjdou vidět jen na světle, ve tmě už ne.
Dají se koupit takové samolepové přelepy na klávesnici (např. aukro, snad za dvacku), třeba pro začátek, ale je to hnus. Navíc tam moc dlouho nevydrží. Také jsem je chvíli měl.A jestli volba 1) nebo 2), to už je v podstatě asi jedno, je to jen na tvojí pohodlnosti a rozdíl pár stovek.
Nech si to vygravírovat laserem dobře to umí v Praze tuším, že adresa je Ruská ulice ve Vršovicích, cena asi 900, mají s tím zkušenosti, přesný kontakt najdeš pomocí strýčka Googla.
Díky za odpovědi, myslím že asi nakonec počeštění nebudu skutečně potřebovat, už jsem za těch pár let natolik zvyklý že se prostě nedokážu splést. Nicméně pro ty co mají Prahu trochu z ruky, tak existuje firma v Brně, která dělá to samé, už sem se i poptával a nabízejí gravírování za 650 Kč (laserpoint.cz).
JimmyLouder píše:
... ale k tomu "vygravírování" českých znaků - nejde u těch znaků vidět podsvícení klávesnice, takže české znaky půjdou vidět jen na světle, ve tmě už ne.Tohle jsou vygravirovany znaky a nemam pocit ze bych je nevidel:
(foceno ve tme)Akorat si uz vubec nepamatuju od koho jsou (nechaval jsem je gravirovat pres Quentin a ti to nekam posilali).