Cau hosi, nevite jestli nekdo v CR provadi RAM upgrade na macu air 2014 late? Diky
Ahoj,
technicky to není možné. Operační paměť je umístěna na základní desce zařízení. Jedinná možnost je její přepájení a výměna za novou.
Problém v tom je takový, že nikdo ti na tenhle "zákrok" nedá záruku. Mám známého který to dělával nicméně vždy musel RAMky odpájet z mrtvých MacBooku a po připájení do "upgradovaného" MacBooku fungoval vždy jen chvíli.
Pravděpodobně proto, že Apple při nějaké menší aktualizaci poznal rozdílnou konfiguraci HW než která je zakódovaná ve výrobním čísle MacBooku. A zařízení nadobro bricknul...Takže, ne. Není to možné.
Bohužel to není možné.
Operační pamět je umístěna připájena na základní desce.
Mám i známého který jednu dobu dělal upgrade z "mrtvých" MacBooku. Nicméně v každém sériovém čísle MacBooku je zakodovaná informace s jakou RAM je MacBook dodávan a při aktualizaci vždy MacBook chcípnul.Zahraniční neautorizované servisy to umí, stejně tak samozřejmě vím, že je to bez záruky, proto jsem se ptal, zda-li to dělá někdo i v česku, možné to samozřejmě je..
Možné je samozřejmě je vše 😃 nicméně je jistě ze bych se potom bál ten MacBook aktualizovat. Jestli to někdo dokáže tak jsou to Prime Solder (Praha) nebo Fix-Book (Teplice). Zkus si tam zavolat, podle mě ti ale řeknou to co já