Dobrý den, vlastním 13" Macbook Pro 2015 v konfiguraci s i5 2,7GHz, 8GB ram a grafikou Intel Iris Graphics 6100, macOS HS. Chtěl bych se vás zeptat, jaké máte zkušenosti s výkonem těchto modelů. Docela narážím na limity procesoru i grafiky, kdy celkem často dochází k přehřátí. Pro běžnou práci je vše, až na pár kousků sw, relativně ok. Když ale například syn zkoušel pár starších i novějších her (jedničkový starcraft, mad games tycoon, cs:go...), ntb nevydržel snad ani 10 minut a došlo k resetu, což mě docela překvapilo. Občas jelo chlazení na max, občas ani neseplo. Vždyť například starcraft utáhla kdejaká plečka. K ménu dotazu - je u těchto modelů přehřívání i při takto staré hře běžné? Nebo je na místě hledat příčinu? Předem děkuji
Myslím že to v pohodě asi není - pokud není viníkem obal macbooku nebo silikonový kryt na klávesnici.
Může se pak stát, MB dostatečně nevětrá boky a klávesnicí.Mám vlastní zkušenost z retina MB-Pro, že pokud při spuštěné 3D app, zapomenu silikon kryt proti přelití klávesnice, rzohučí se větráky během pár minut - kryt pak hned sundám a pomůže to. Do nouzového vypnutí to jet nenechávám.
MacBook nieje určený na hry ... je to kancelársky a pracovný stroj teda office Photoshop strih videa atd určite nie na hranie hier ...
Děkuji za odpovědi 🙂
Samozřejmě mi nejde o hry. Ntb mám primárně na práci. Hru jsme vyzkoušeli jednou, dvakrát. Chápu, že to z dotazu vyznělo, jako pařmenské doupě. Jen mě to docela, obvzláště u starších kousků, dost překvapilo. Primárně si myslím, že ani nejde o grafiku, ale o nedostatečné chlazení cpu. Mám s ním problém i s pracovním sw (psd, docker, etc.), kdy občas dojde k resetu - děje se od začátku. Zajímalo mě, zda je chlazení vzhledem k tenké konstrukci opravdu tak špatně vyřešené, případně zda může jít o nějakou závadu a důvod k reklamaci.Chladenie u Macov bolo vždy vyriešené výborne, ak sa vážne po 10 minútach vypne, tak to samozrejme nie je normálne, Mac nie je na hry, ale dajú sa na ňom hrať, bežne by mal niekoľko hodín aj mimo nabíjačky zvládnuť.
Určitě to divný je. Mám late 13 model a CSGO jsem na tom dříve pařil úplně v pohodě několik hodin na low. Sice to hučelo o 106, ale nikdy se mi nevypnul přehřátím.