Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli si myslíte, že na WWDC nebo na jiné keynote bude letos oznámen i nový MacBook Air? Tak jestli bych měl koupit vylepšený MacBook Air s 8GB ram, a nebo čekat na upgrade? Děkuji Tomáš Paděra
Ahoj potřeboval bych poradit.Koupil jsem si nový Maca první co mě dost rozčiluje je přehozená klávesa Y a Za druhé bzch potřeboval poradit jak yvětšit velikost stránky u win je to ctrl a plus ale tady nevím jak na to.A za třetí když roluji myší je to v opačném dardu tak jak na to ???Za rady moc dík.Ondra
Změna klávesnice: Předvolby systému -> Klávesnice -> Vstupní zdroje –> + a vybrat si potřebnou klávesnici
Změna velikosti stránky: cmd +, cmd - nebo v safari na vrchní liště Zobrazení -> Zvětšit/Zmenšit
Rolování u myši: pokud máš neapplovskou myš, tak je to s funkčností v macOS trošku problém, osobně používám http://www.usboverdrive.com/ (lze používat i zdarma)
Ahíjo dík za radu první dva ůkoly jsem zvládnul ve třetím případě koupím myš mac.A ještě mě zajímá jedna věc včera jsem připojil svůj Iphone ale nic se nedělo a telefon pípal jak zběsilej nějaký tip jak to sesynchronizovat???Ondra
ohledne rolovani stranek muzes v nastaveni nastavit : Nastavení - Myš - Posuv a zvětšení - Směr posunu : přirozený (vypnout)
Smazat soubor nebo aplikaci?
Aplikaci normalne smaz,nic sloziteho v tom nehledej:))
Ahoj přesto že mam nastavenou ceskou klavesnici na mcbooku air 2016 mam přehozene y a z. Rozvrzeni pismen co mi ukazuje v nastaveni mc (predvolby systemu) je Z v 2.rade od spoda, na klavesnici tam mam ovsem Y co pise Z . Z co pise Y mam nahoře pod cislama . Poradte prosim jde napríklad prendat primo tlacitka na klavesnici? Jedna se o MCBOOK AIR 13 2016. Diky
Klávesnice je dohromady mám pocit takže nejde jednotlivé klávesy měnit změna lze pouze při objednávce u Apple
mas klavesnici ceska normalni nebo qwerty?
jinak jednotlive klavesy jsou vydelat a prehodit, ale musi se jemně a opatrne, jsou tam mini jazycky, ktere klavesu drzi
tompadik píše:
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli si myslíte, že na WWDC nebo na jiné keynote bude letos oznámen i nový MacBook Air? Tak jestli bych měl koupit vylepšený MacBook Air s 8GB ram, a nebo čekat na upgrade?Děkuji
Tomáš Paděra
Ahoj taky si ho chci koupit mají ho dokonce v akci , ale pokud vyjde nový Air tak teď v září nebo říjnu a kdyby né tak ta akce určitě potrvá do vyprodání i když říkají do konce srpna..., jinak bych určitě počkal , protože aktuální konfigurace je stará už dva roky.
menalid0524:
- Klávesnicu jednoducho nastavíš ako písal ELvisEK, jednoduchšie to byť už nemôže.
- Na čo chceš zoomovať stránky na 13" MB? Ten displej je malý, navyše zoom sa na macu robí gestom "pinch to zoom".
- Neprepínaj, používaj trackpad a zvykaj si. Ten scroll je prirodzený a logický, treba si odvyknúť od toho opačného z windowsu a nie ho používať aj na Macu.
- Odinštaluješ všetko jednoducho presunutím do koša, ako už niekto písal. Ak chceš odstrániť aj zbytky appiek, stiahni si AppCleaner.
- Pre synchronizáciu iPhonu a Macu musíš byť na oboch zariadeniach prihlásený pod svojím (a tým istým) Apple ID a zároveň používať iCloud. Ak chceš synchronizovať aj otvorené appky, správy, hovory, treba v nastaveniach zakliknúť na oboch zariadeniach Handoff.
bernyzlin:
Air rozhodne nekupovať, zároveň by som sa na aktualizáciu nedržal (ako píšeš 2 roky stará generácia jasne naznačuje, že Apple už ďalej Air nehodlá vyvíjať, rovnaký osud postretol v minulosti aj iné produkty a predchádzalo tomu rovnaké neaktualizovanie). Na 95% nový MBA nepríde a ak áno, určite nie v septembri, reálne by sa dal kúpiť tipujem až v novembri.