Ahojte, Na obrazovke MacBooku air mám odtlačky od klávesnice a v podstate aj od okolia trackpadu, myslím si že je poškodená antireflexna vrstva. Neviete ako sa to dá odstrániť ? Ďakujem za všetky rady
Ahoj, podľa fotky to vyzerá, že to bude už asi permanentne. Za normálnych okolností by sa klávesnica a displej nemali vôbec dotýkať, jedine ak na MB niečo tlačí (napr. prenos v taške spolu s x ďalšími vecami).
Môžeš ale skúsiť použiť nejakú slabú koncentráciu alkoholu (napr. Clin) spolu s mikrovláknovou utierkou a skúsiť to rozleštiť, pokiaľ nepôjde, je to trvalé. 😉nic se s tím nedá dělat,stává se to při přenášení....
já jsem si raději na druhý MB nalepil hned folii.Ak by mal niekto rovnaký problém a chcel by sa tohto nepríjemného problému zbaviť tak stačí nalepiť ochrannú fóliu na display ktorá úplne prekryje poškodený display a vyzerá ako nový.
Ahoj, MacBook Air 2018, obrysy kláves na displeji. Zajímavé je, že když klávesy označím (navlhčím) a zavřu víko, na displeji se nepromítnou ani při simulaci přenesení macbooku. Ale jednou za čas tam vznikne otisk / viz foto. Jedná se o konkrétní klávesy, není to celoplošně. Má někdo s MBA2018 nebo PRO2017+ stejnou zkušenost?
UzivatelskeJmeno píše:
Ahoj, MacBook Air 2018, obrysy kláves na displeji. Zajímavé je, že když klávesy označím (navlhčím) a zavřu víko, na displeji se nepromítnou ani při simulaci přenesení macbooku. Ale jednou za čas tam vznikne otisk / viz foto. Jedná se o konkrétní klávesy, není to celoplošně. Má někdo s MBA2018 nebo PRO2017+ stejnou zkušenost?Ahoj, mám stejný problém na MBPRO2017, vždy se mi to podaří rozleštit, ale vrací se to...
Pokud tohle má být "vlastnost", tak to považuji za nevyhovující produkt na přenášení 😀nepomohlo by dať pri prenose macbooku medzi disp. a keyboard dať niečo jemné? ten molitan ktorý tam bol pri kúpe?
No pekne, po precitani tohto prispevku som si doma vsimol, ze tam mam taktiez odtlacok, nastastie to este nie je take strasne, predist sa tomu da s toutou utierkou.
Po nahodnom precitanu tochto prispevku som si skontroloval svoj MacBook Air a taktiez som tam nasiel stopy od klavesi, aby sa tomu predislo odporucam taketo mikrovlakno.
https://www.radtech.com/products/screensavrz-macbook-pro-keyboard-cover
Stano píše:
nepomohlo by dať pri prenose macbooku medzi disp. a keyboard dať niečo jemné? ten molitan ktorý tam bol pri kúpe?Ano, snad ano, už ho vkládám tam při každém zavření (je to takový teňučký papír). Ale nevím, jestli to tak bylo myšleno. Přijde mi to jako krajková dečka u babky na televizi 🙂
GeorgeK píše:
UzivatelskeJmeno píše:
Ahoj, MacBook Air 2018, obrysy kláves na displeji. Zajímavé je, že když klávesy označím (navlhčím) a zavřu víko, na displeji se nepromítnou ani při simulaci přenesení macbooku. Ale jednou za čas tam vznikne otisk / viz foto. Jedná se o konkrétní klávesy, není to celoplošně. Má někdo s MBA2018 nebo PRO2017+ stejnou zkušenost?Ahoj, mám stejný problém na MBPRO2017, vždy se mi to podaří rozleštit, ale vrací se to...
Pokud tohle má být "vlastnost", tak to považuji za nevyhovující produkt na přenášení 😀Přesně tak, navíc divej, co napsal český servis:
“tak už jsem to probral s kolegy a je to takto:
Klávesy se LCD standardně nedotýkají, takže pokud k dotyku a otisku dochází, může být příčinou např. špatné přenášení, kdy se LCD tlačí na klávesy ať již při uchycení v místě otisků kláves nebo třeba když si uživatelé nechávají na vrchu LCD zdroj a pak když se dá zařízení do obalu a tak dojde k tlaku LCD a otisku kláves. Nelze ani vyloučit případnou deformaci šasi ve formě nějakého překroucení těla Macbooku. Nemělo by jít o vadu výrobku od výroby.”... Prostě si za dotyk kláves můžu sám 🙂
Dívali jste se někdo na ochranné folie na displej? Má cenu to lepit?
Našel jsem folie na apple mix, klidně bych to koupil, ale jde o to, ať to pak nesundám s tou vrstvou 😀
Mam M600i Poradte prosim ako odstranit priecinok : Synchr. E-maily z aplikacie Zpravy? Nikdy to nepouzijem resp. nevidim v tom vyuzitie, tak nechcem aby mi to tam zavadzalo.