Dobrý den, zhruba před měsícem jsem si pořídila Macbook Pro 2017, 256gb variantu. Nejspíš po aktualizaci na High Sierru jsem zjistila, že systém přesáhl běžných 40gb. V informacích o systému je napsáno volných 238gb (na samotném laptopu kromě programů nic nemám, na data používám externí disk) ale v systémovém profilu paradoxně je volných jen 58gb. Před chvílí se mi i stalo, že když jsem vymazala vše z iCloud drive a vysypala koš, tak se místo zabíráné (v informacích o systému modře označné) drivem přesunulo na systém a zbarvilo se do oranžova. Občas i když jenom smažu jednu fotku obrazovky tak se nejspíš systém přepočítá a uvolní se například 10gb. Time Machine mám nastavný na zálohování jen na externí disk, localsnapshots už jsem promazávala. Děkuji za pomoc, už si nevím rady.
Tiež som mal tento problém, u mňa sa nainštalovali dve hry do systému, takže to aj vo Vašom prípade môže byť niečo obdobné. U mňa to veľmi dobre vyriešil program Omni Disk Sweeper, jednoducho sa dá preklikať kamkoľvek, je to freeware. Dúfam, že som pomohol.
měl jsem ten samý problém,nic to nevyřešilo...musel jsem přeinstalovat systém,naštěstí to nezabere tolik času.