Zdravim. Mohol by som sa prosim popytat, existuje vobec nieco ako Thunderbolt 2 na USB Hub(rozbocovac) ? Ak ano, aky mi odporucate? Neviem ci sa cenovo triafam, ale naj by bolo do 20 Eur, stacili by mi aj 2 USB porty, 3 by bolo super, kedze mam MacBook s 2 USB portami, mam pripojenu USB mys a chcem napr. kopirovat/premiestnovat subory z jedneho USB klucu na druhy. Takto to musim dat z prveho klucu do MacBooku, potom z MacBooku na druhy kluc. Je to neprijemne, hlavne ked premiestnujem filmy (napr. 3-4GB) a nechcem dlho cakat. Kludne napiste vase skusenosti atp., budem rad
Nazdar, neviem či ti budem vedieť poradiť ale ja som riešil redukciu z USB-C a kúpil som redukciu s dvoma USB portami,hdmi a nabíjací port a pohoda čo sa aj rýchlosti týka.
Ty asi hľadáš niečo takéto že? 😁V podstate ano, ale nedalo by sa to spravit ze by to neslo z usb ale z Thunderbolt 2 ?
Celé zle tieto redukcie 😁 našiel som len z thunderbolt 3 na 2 a opačne ani nie ale aj tak z toho by si ešte potreboval ďalšiu redukciu a neviem či by to za tie peniaze stalo.
Skús sa na to popýtať v nejakom apple obchode u nás alebo niekde v elektre.
Poprípade kup magic mouse a budeš mat voľný port 😁Ešte som našiel niečo takého.
Musel by si kúpiť redukciu z thunderbolt2 na 3 čiže USB C a na to potom napríklad toto:
https://www.amazon.com/WEme-Compatible-Thunderbolt-Converter-ChromeBook/dp/B00WHRVN3W#immersive-view_1515204023769Takze ak chápem správne budem mat 2 redukcie a USB hub ? Preboha, veď to už fakt radšej tu magic mouse a budem to mat lacnejsie 😯 😯 😯 Ja som dúfal že budú mat jednoduchý HUB ktorý zapojím do thunderbolt 2 a budem mat 3 USB porty napr. ... ale pri Apple sa človek jednoduchého riešenia asi nedočká, čo už 😀 No veď popozeram ešte že čo a ako
Nie, nie 😁 jednu redukciu a na to USB hub.
Thunderbolt 2 je ako USB C? Lebo ak aj ma taký tvar(čo neviem) tak neviem či by rýchlosťou správne fungoval.
Napríklad ja mám MacBook12 a na intraku mám káblový net, takze mám redukciu z USB-C a z tej na usb redukciu na ethernetový kábel 😂Ty si úplne vedľa... USB-C je Thunderbolt, to je pravda ale nie Thinderbolt 2! Je to novší Thundenolt 3! Ja mám (bohužiaľ) Thunderbolt 2, keby mám 3, ani by som tuto diskusiu nezakladal. Daj si do Googlu thunderbolt 2 , je to taký štvorec 🙂
😥 existuju riesenia robi ich Belkin ale musis si pripisat 0 k tym 20 Euram. Najdes si ich na Amazone alebo na Ebay a za svoje peniaze dostanes komplet dock s Ethernetom, dalsim HDMI a samozrejme replikator USB portov. Co sa tyka Thunderboltov tak vela rieseni nemas.
Sorry už tomu chápem 😀 tak jedine redukciu z thunderbolt 2 na 3 a na to usb hub 😕
Ešte som našiel toto ale zas neviem či by si všetky tie porty aj využil ale zas je to už aj lacnejšie.
https://9to5mac.com/2015/10/27/best-thunderbolt-2-dock-for-mac/Existuje i thunderbolt 2 na USB i jiné porty stačí zadat do google "thunderbolt 2 hub" ale do 20 éček, nenene.
Mjerkef píše:
Zdravim. Mohol by som sa prosim popytat, existuje vobec nieco ako Thunderbolt 2 na USB Hub(rozbocovac) ? Ak ano, aky mi odporucate? Neviem ci sa cenovo triafam, ale naj by bolo do 20 Eur, stacili by mi aj 2 USB porty, 3 by bolo super, kedze mam MacBook s 2 USB portami, mam pripojenu USB mys a chcem napr. kopirovat/premiestnovat subory z jedneho USB klucu na druhy. Takto to musim dat z prveho klucu do MacBooku, potom z MacBooku na druhy kluc. Je to neprijemne, hlavne ked premiestnujem filmy (napr. 3-4GB) a nechcem dlho cakat. Kludne napiste vase skusenosti atp., budem radahoj, tak co, nasel jsi neco? prave hledam ten samy HUB
mrkni na i-tec huby a redukce, mám doma 2 a fungují skvěle i s M2 chipem a i s firemním win pc, obě mají i PD na portu usb-c, ale to na M2 Airu neuživím. Ta menší je jak apple usb-c na hdmi, uscb-c, usb-a redukce, ale navíc s usb-c PD portem a za cenu o 1000 méně než originál apple.
A ta druhá je 4K dokina na víc portů pro ten pracovní tb, ale jde tam připojit i mac, ta byla dražší, lae apple nic takového nemá. A i-tec jsou kvalitní dokiny a td.TB2 to USB hub neexistuje. Defacto to nema vyznam. Produkty ktere maji TB2 (apple, sony, hp) maji i USB, takze by to byl stejne zbytecny bazmek jako ta redukce z TB2 na 1x USB 3.0 co se prodavala za 2K. Pro TB2 se spis delali dokovaci stanice, ty ale stoji, o proti TB3/USBC, nekrestansky penize. Jde totiz o to, ze TB1 a 2 jsou licencne vazany Apple/Intel/Sony. Ironicky doposud. Takze platis trem nenazranym korporacim poplatek. Ted kdyz je na trhu USBC ktery zacalo TB2a3 slapat na paty, cast licencnich poplatku byla uvolnena a zustal jen ten za protokol (tipuji ze padne s USB4 az oba budou na 80 Gbps). Kazdopadne vysledek je ten, ze se vic vyplati poridit si USBC dokinu s TB2toUSBC redukci popripade a nejlevnejsi varianta, proste USB hub do USB. Jako doplnek muzu jeste napsat, ze si muzes koupit USBC dokinu a pripojit ji do klasickeho USBA skrze USBC/USBA3.0 redukci. Na dokine ti pobezi USB, sit i SD karty. Popripade i USBC konektory (na 5Gbps), jen ti nebudou moc fungovat HDMI vystupy z doku.