Zdravím. Pomalu se při přechodu na MacBook Pro seznamuji se všemi rozdíly mezi Windows a MacOS. Už nějakou dobu se snažím najít možnost, jak nahradit funkci kterou používám na Windows a to “Vysílání datového proudu”, kterou u Windows zprostředkovává Windows Média Player. Při povolení této funkce to funguje tak, ze si v NTB výběru film uloženy na disku, kliknu na nej pravým tlačítkem myši a zde mám možnost “Vysílat na zařízení”, kde vyberu TV (podporující DLNA) připojenou do stejné sítě. V tu chvíli se začne film na TV přehrávat a na NTB se objevý pouze ovládání (posun, hlasitost, pauza a podobně). Takže otázka zní: je možné něco takového na MacOS? Předpokládám že přes Air Play to bez Apple TV nijak nejde... Předem děkuji za případnou radu.
Tohle by měl elegantně řešit VLC player, ale myslím že musí být nainstalován i na TV. Případně zkus se mrknout na placený TvMobili (14 denní trial zdarma), ten by měl umět DLNA server.
No oba programy dokáží vytvořit media server (to dokáže i PS3 media Server, který mám) ale bohužel neřeší to co potřebuji (nebo jsem to alespoň nenašel). Výše zmíněných programů je potřeba vybrat film na televizoru (TV se připojí ke knihovně v síti a vyberuna ní film), což je na mé TV dost krkolomné (mají špatně řešený průzkumník).
Potřeboval bych aby bylo možné spustit přehrávání vybraného média z Macbooku (např: otevřít Finder-pr. klikem na film-přehrát na TV).Tak v tom případě asi jen Apple TV 😀 Fakt je, že ten komfort bude neporovnatelný. Podle specifikací by měla stačit gen. 2, ta se dá koupit použitá za cca litr.
Tak to jsem právě nechtěl slyšet 🙁 Jo Apple TV je sice fj, ale zase mě štve, že člověk musí přepínat vstup na hdmi. To u DLNA odpadá...
Třeba ještě někdo něco poradí 🙁