Zdarec, mám MBP 2010 s macOS Sierra ver. 10.12 Beta, a chtěl bych aktualizovat na nejnovější, App Store mi však nenabízí možnou aktualizaci, což není problém, protože jsem si v něm aktualizaci našel sám, avšak když stáhnu instalační program nejnovější Sierry a spustím jí, v kroku kdy se volí disk, mi Mac vyhodí tuhle hlášku viz. obrázek níže. Mám Bootcamp (asi 2 měsíce) a dělali mi ho v macbookarně, kde jsem Mac před 2 lety koupil, ale po tom Bootcampu nevím jestli se jim podařilo nějak neůmyslně změnit schéma disku (což newm jak se mohlo stát bez nějaké újmy na datech ) ale prostě mac mi nejde aktualizovat (ikdyž vždy šel), protože vyžaduje schéma GUID. Bohužel nemám čas jim teď počítač poskytnout, protože ho neustále používám a cestuji, tak se chci zeptat jestli se s tím náhodou někdo nepotkal, popřípadě podobný problém nevyřešil tak, abych ho bez zálohování celého disku a ztráty dat, byl schopnej nainstalovat i já sám .
Přeformátovat disk pomocí diskové utility a jako mapu oddílů zvolit GUID.
Dobrý den,
pro instalaci doporučuji použít nový flash disk za použití programu DiskMaker X 6.Sám jsem takto instaloval.
Pomocný návod je zde :https://www.letemsvetemapplem.eu/2016/10/17/macos-sierra-instalacni-usb-flashdisk/