Dobrý den, potřeboval bych poradit s instalací OS. Když vyměním úplně prázdný, zformátovaný SSD disk bez systému za hdd v mac mini, zobrazí se po spuštění možnost reinstalace OS když ho nenajde na disku? Nebo si musím udělat bootovací Flash disk a případně jak ho udělat?
Děkuji za odpovědi
Lepsi je si udelat flashdisk.
Slouzi k tomu programek Install Disk Creator https://macdaddy.io/install-disk-creator/Dobře, děkuji a po výměně disku se okno pro bootování z USB zobrazí samo nebo musím zmáčknout nějaké klávesy? Protože když jsem se tam pokoušel dostat podle návodu od Applu, tak to nešlo, klávesy nefungovaly. Chtěl jsem totiž dostat počítač do továrního nastavení, smazat disk a přeinstalovat OS ale nic. Držel jsem klávesi Command a R a nešlo to???? tak nevím.... ale dík. A nebo to může být tím že nemám klávesnici od Applu?
Nově macy umí recovery z netu, tzn prázdný disk si stáhne po připojení k internetu aktuální verzi macOS
Disk jsem vyměnil a po zapnutí se zobrazilo menu, zformátoval jsem disk a dal nainstalovat OS, jenže po chvíly na mě vyskočilo upozornění: Do tohoto počítače nelze macOS nainstalovat
Nepodařilo se najít data instalace. Ukončete instalátor, aby se mohl počítač restartovat a zkuste to znovu.
Zkusil jsem to 3x a nic. Ale mám udělaný Flash disk s OS akorát nevím jak tu instalaci spustit z něj. Tak prosím o raduOno to vlastně nejdříve napsalo že: Cílový disk je pro tuto operaci příliš malý a až potom tohle. Ale ten disk co jsem tam dal ná 120gb, to není možný aby ten systém měl víc, nebo jo. A nebo mám naformátovat oddíly? Já prostě nevím.