Zavřít reklamu
  • Mac mini 2014 pomalé kopírování #42199

Dobrý den jablíčkáři,
    mám základní Mac Mini 2014 (1,4GHZ,4GB RAM) s dodatečně instalovaným 250gb SSD. K Macu mám připojený externí disk (SATA III) skrze USB 3.0. Problém je, že strašně kolísá rychlost kopírování z externího disku do Macu (průměr 14 MB/s). Při zapojení identického externího disku do macbook 12 (2015) je rychlost kopírování kolem 80-90MB/s (identický soubor). Tím se vylučuje chyba na straně externího disku, navíc jsem zkoušel 2 různé externí disky (2,5 a 3,5 s podobným výsledkem).
    Problém nastává nejen při kopírování ale hlavně při sdílení dat z externího disku do sítě. Na externím disku mám filmy, které přehrávám na tabletu/apple TV skze aplikace Infuse TV a při pokusu o puštění více než 1 FHD filmu se to seká a načítá (na ostatních zařízeních).
    Už jsme vyloučili i problém se sítí, která má i přes wifi propustnost kolem 150 MB/S ani to nevypadá na problém s ostatními zařízeními. Pokud jsem film přetáhl do Macu, tak se to taky načítalo při přehrávání ale až když jsem záměrně pustil třeba streamování z 3-4 zařízení.

Také jsem si všiml, že když jsem záměrně pustil streamování z více zařízení, tak MAC se dost zaseká/zpomalí a přitom v monitoru aktivit vykazuje využitost CPU jen třeba 30%.
    Nevíte kde by mohla být chyba?
    Díky Martin

Mac mini 2014 pomalé kopírování #42224

Michal píše:
    malá RAM 🙁

Ok, děkuji za radu.

Odpověď na: Mac mini 2014 pomalé kopírování

celý text

.