Nemáte někdo zkušenost se spárováním sluchátek Sony WH-1000XM3 přes bluetooth k Mac Mini? K MacBook Pro 2015 zcela bez problému, ale v práci mám Mac Mini (Late 2014) kupovaný nový v roce 2017 a jsou to jediná BT sluchátka, která k němu nejdou připoąjit. Předpokládám, že Mac Mini neumí žádné kvalitní audio jako AptX apod., ale vždyť přeci nějaké základní BT spojení pro přenos obyčejného audia musí fungovat? Nebo se pletu?
Ach jo, hlavně že máte sluchátka za 10k a neumíte ani najít návod, jak je připojit. Západní civilizace se řítí do průšvihu.
https://helpguide.sony.net/mdr/wh1000xm3/v1/en/contents/TP0001867144.html
Ach jo. Píšu, že k jinému Macu je připojené mám, což znamená, že vím jak se párují. A teď prosím někoho, kdo mi skutečně zkusí pomoct a nebude řešit za kolik mám sluchátka. Mě se najít jakékoliv zahraniční diskuzní forum, kde by řešili stejný problém totiž nedaří. K Macu Mini mám připojených x dalších BT sluchátek, Mac je po čisté instalaci a je bez balastu.. Z toho se dá pochopit, že tak triviální věc jako je párování dokážu zvládnout. Problém bude jinde.
Něco jsem našel. Pro ty, kdo by řešili to samé, přidávám odkaz na článek s návodem jak na macOS vynutit aptX a případně i AAC. V komentáři pod článkem někdo píše, že mu to pomohlo s připojením sluchátek Sony WH-1000XM3. Až najdu chvilku, tak postup vyzouším.
Článek zde: https://9to5mac.com/2018/08/31/mac-how-to-force-aptx-aac-on-your-supported-bluetooth-headphones/To Bukin: Tak snad se naše civilizace do průšvihu neřítí. Tedy až na některé jedince, co ryhleji píšou než přemýšlí..
Tak si ještě jednou přečti, na co ses vlastně původně ptal. A na to jsi dostal přesnou a fundovanou odpověď. Ve svém původním dotazu jsi o vynucování aptx nebo aac nenapsal ani písmenko, tak se tady laskavě nerozčiluj. Nakonec byl tvůj problém úplně jinde, než na co ses ptal a poradil sis sám, nešlo to hned? 🙂
Potrefená fundovaná závistivá husa se vždycky ozve:-)
inu, co ti tak na to odpovědět? Patrně jen, že podle sebe zřejmě soudíš jiné. Nemám nejmenší důvod ti taková sluchátka závidět? Ukazuješ jen svoji vlastní hloupost. Ale snad sis alespoň trošku poléčil své zbytnělé ego.
Jen info - návod ve výše uvedeném článku, na který jsem dával odkaz, skutečně funguje. Mac mini má BT kodeky aptX i AAC, jen jsou vypnuté a je potřeba je povolit. K Mac mini se mi nepodařilo připojit ani další moje oblíbená sluchátka RHA MA750 Wireless a po té co jsem povolil BT kodeky aptX a AAC jdou připojit jak Sony tak i RHA.