Čaute, čo odporúčate resp. čo je zdravšie pre mac ? vypínať alebo dávať spánok na PC trebárs na noc. Ide mi to či je lepšie ho vypnúť a potom štartovať celý hardware alebo to ušetriť, dať len spánok a zase sa točí ventilátor. 💡 čo je zdravšie? pamätám si mal som notebook lenovo, a bol tak režim vypnutia kedy notebook "úplne" vyplo ani ventilátor sa netočil no po zapnutí bol okamžite ready. Je nejaká takáto možnosť aj na imac?
Mam MacBook Pro cca 3 roky a za tu dobu jsem ho vypnul cca 10x jinak pouze uspavam. Jsem si vic nez jisty, ze pri uspani se rozhodne netoci vetracky. Maximalne chvilku po uspani (cca 30 vterin max) nez se dochladi. Pak uz je urcite vypnuty a nic se netoci. Myslim, ze uspavani je urcite pohodlnejsi a rychlejsi a Macu to urcite nepritezuje.
Používám Macy skoro 25 let a nikdy jsem žádný nevypínala, vždycky jen uspávala a nikdy se žádnému nic nestalo. Mac není PC s Windows, neseká se, nezahlcuje se a není v podstatě nutné ho ani restartovat, natož vypínat. Uspání je prakticky to samé jako vypnutí, jen ho spustíš mnohem rychleji a zůstane ti rozdělaná práce a spuštěné programy.
ja mám pociť že keď mám imac v režime spánok, tak všetko ide ako pri zapnutom len je čierna obrazovka.. ? je tam možno niečo zle nastavené ? že v režime spánok mi imac stále ide a len obraz je uspatý ?
iMac urcite spapa menej elektriny, ked ho len uspavas..
Ale ja mam zase obavy, ked niesom doma, co sa deje s macom, ked je napr. burka, alebo vas vytopi sused, ci sa nemoze nieco stat, nejaky skrat, no 1-2x sa mi stalo, ze pocas burky, sa mac vypol, takze tam bude asi nejaka napatova ochrana, ja radsej vypinam...
Kdyby nahodou byla bourka nebo cistou nahodou vyhodilo pojistky a Mac by se nezapinal. Vypnout >odpojit od elektriny > vytahnout ze zadu napajicy kabel > po 30 s zapojit 😉
u notasu by to bylo vypnout > odpojit od adapteru > drzime klavesy shift + ctrl + alt a k tomu pak pridame tlacitko na zapinani 15 s > pustime > chvilku pockame > zapojime a muzem zapinat
Smc reset - kdyby to nekoho zajimalo