Dobrý den, poslední dobou se mi děje to že pokud sleduji seriály například na počítač začne točit ventilátory na plné otáčky. Využití CPU kolem 400%, aplikací Google chrome Helper. Mám podezření na Flash, ale je mi divné že dříve se na tom samém webu choval normálne. Tolik netočí ani když pouštím stažené 4K filmy. Situace v opeře a safari je totožná. Žádná aktualizace neproběhla. MBP 2012 RETINA I7 2.8GHz, 16GB RAM, Sierra 10.12.2 (16C68)
Dobrý den, ten samý problém mám i já. Při přehrávání youtube videí ve 4K teplota CPU 62stupňů a větrák se točí rychlostí 2400otáček.
Jakmile přehraju video na iprima, ivysilani, sledujserialy, nebo sosac, tak teplota CPU je 93stupňů a větrák jede na maximum.
Když se podívám na využití cpu, tak mi to ukazuje 500% někdy i 660%.Mám macbook pro 15 2012 i7 2,6ghz 16gb ram sierra 10.12.2.
Tak flash jsem od instaloval, javascript i flash v prohlížeči zakázal a beze změny. Stejně jako kolega nade mnou youtube 4k pohodička, jiné servery klidně 480p a ntb topí jako kamna a točí jak helikoptéra. Dříve jsem tento problém nemíval, až tak poslední měsíc..
Když to otevřete v safari, co píše monitor aktivity? Přisuzuje tu spotřebu přímo safari nebo nějakému procesu pod ním?
U mě se aktivita přisuzuje spíše procesu, který spadá pod safari.
Jinak na youtube mi jede vždy integrovaná grafika a na výše zmiňovaná videa se automaticky zapne dedikovaná grafika.Zajímavé je že pod safari spotřebovává proces zhruba polovinu cpu oproti chrome 250vs500.
Pod safari se proces jmenuje "http:sledujserial.com" nadřazený "launchd (1)"Youtube@safari 4K video: 20%CPU, integrovaná grafika
Sledujserial@safari 480p: 250%cpu, integrovaná grafika
prepinani grafickych kart mám aktivované
flash je odinstalovanýJedná se tedy pouze o to že jsou ty weby špatně optimalizované?
A ty co dříve fungovaly normálně nějak předělali tak že už optimalizované nejsou?Pustil jsem si na sledujserial.com Once upon a time a žere mi 6%, ale je to ňáké pošahané, vyskakovací okna, někdy mi zbělá celá záložka a nejde se vrátit... Nemůžete tam mít nějaký virus nebo příbuzné druhy? Tohle by se nemělo dít. 4K youtube mi žere tak 25%. Nejsem IT tak vám řeknu nastavení co si myslím že by mohlo souviset ale vůbec nemusí 😀 V předvolbách safari záložka zabezpečení: všechno zaškrtnuté (podvodné stránky, povolit javascript, blokovat vyskakovací okna). Záložka soukromí: povolit z navštívených, požádat web... zaškrtnuté.
Tak a teď jsem si pustil simpsony na nikee.net a vylítlo mi to na 270% hmmm, ale jenom některé díly, když je v pravo dole openload tak je to ok ale když je vpravo nahoře napsané nahnoji.cz tak to má 270, zajímavé, ale nijak mi to nehučí ani se nezpomalil...
Možná je to hovadina, ale nedávno jsem četl, že mnoho slovenských stránek, například i s online seriály těží kryptomeny a využívají k tomu právě procesory návštěvníků přes nějaký script, možná by právě tohle mohl být tento případ.. 😉 🙂
Jinak hádám, že to nebude problém jen slovenských, ale i mnoha dalších stránek různých zemí.. 😉
Tak to je husté 😮 jestli to tak je, rád bych o tom viděl ňáké upozornění. Díky a1capo 😉
Ha =D to je dobrý postřeh, klidně by to mohlo být i tím, někdo další info?
Nebudu sem házet přímý odkaz na nepřímou konkurenci, nicméně si zadejte to vyhledávače " Místo reklamy těžba kryptoměn na počítačích návštěvníků. I tak se mohou weby živit"..:) tam máte docela dobré info.. V souvislosti s touto kryptomenou jsem četl i o těch slovenských webech apod. 🙂
Díky za link. To jsou jinačí frajeři. Místo aby to jelo tak na 80-100% čehož by si člověk ani nevšiml, napálí tam skriptem plný výkon =D hovada. No nic změnil jsem vedeoservery a už je vše oka