Ahojte, chcem sa opytat kvoli comu je iMac pomalsi, napr render postrihaneho 4K videa v iMovie zaberie niekedy aj 40-45 min. Final Cut X by to urobil rychlejsie alebo je problem v tom ze mam HDD a nie SSD alebo ze mam len 8GB RAM? Taktiez ked mam otvorenych viac programov, napr iMovie, Pages, iTunes, Safari, atd tak tie reakcie na kliknutia nie su take rychle ako som cakal... Znova, kvoli comu to moze byt? Aby som vedel ci to viem zmenit softom alebo nestaci hardware
Odpověděl sis vlastně sám,od této základní konfigurace nemůžeš čekat rychlostní zázraky.Přidáním RAM aspoň na 16GB tomu pomůžeš,ale stále tě bude brzdit HDD a procesor.Nicméně práci to odvede a 4K LCD je super věc,já bych to nechal jak to je.
Ako nechcem s tym nic robit, je v zaruke, len to chcem vediet ked budem kupovat do buducna novy aby som vedel co dokupit.. Ano 4K je parada
Je to v tom HDD ja sa pokúšam s tým žiť ale vidím to tak že asi pojde na výmenu za SSD. Inak spokojnosť s 4K ale ta rýchlosť niekedy sa zasekne pri tom zapisovaní.
Vobec nevadi ze je v zaruke, len treba to dat vymenit do autorizovaneho servisu. konkretne do mojho imac retina 5k vysiel 500 gb SSD aj s pracou 230 eur 🙂
A vieš mi povedať prosím ťa kde si to dal robiť lebo ja som kontaktoval už asi všetky a že nerobia alebo cena taka že čau 😂 Ďakujem
Okolo 200€ eur je v pohode a som ochotný aj z 1TB ísť na 500 ale SSD iba.
CCC servis bratislava 🙂 Ako u mna to tak bolo ze sa menil vramci zaruky aj zdroj cize nieco sa odpocitalo za odlepenie displeja ale do tych 250 eur by si sa mohol zmestit. A samozrejme treba si nechat povodny HDD keby bolo nieco vaznejsie tak sa to len nahadze spat servisom a oni tie komplikovane veci posielaju niekam do zahranicia 🙂
No CCC ako zatial s ním nemám dobré skúsenosti. Zatial každé zariadenie neprišlo vyservisované ale zamietnuté a druhý servis žiaden problem zavada uznaná a servis vykonaný. Tak potom neviem či sa na nich dá spolahnúť 😀