Ahoj vlastním IP15 Pro a k tomu mám sluchátka airpods PRO 2, chci se zeptat. Sluchátka mám přiřazené ke svému apple id ke svému mobilu, jsem taky hlavní vlastník. Manžel si sluchátka napároval i k sobě ke svému iphonu. Jde mi o to, že když je používá on, tak se mu automaticky připojí k mobilu a když je chci používat já (jsem mimo dosah jeho mobilu), tak se mi nepřipojí a musím jít do nastavení a přes bluetooth si je musím připojit. Jde nějak udělat, aby se mi připojovaly sami a já nemusela chodit přes nastavení? A dále se mi objeví po otevření krabička vyskakovací okno se stavem nabití krabičky a sluchátek, manželovi nikoliv. Je to v pořádku? Děkuji.
To poslední co píšete je asi normální. Doma to máme stejně. To připojování lze nastavit automaticky k Vašemu zařízení, ale v případě místností blízko sebe může dělat víc škody než užitku. Partnerka si jednou propárovala sluchátka s mobilem, tabletem a televizí. A z televize jsem to nebyl schopen odstranit a pořád se ji k ní připojovala i když zvuk šel nornálně přes Arc/hdmi most a ona si vedle v pokoji vyndala airpody z krabičky, tak se apple tv přepla na ně.
A jak to prosím nastavím? Sluchátka používáme jenom venku na procházkách, když chodíme každý sám.
Když si je připojíte, tak v nastavení se objeví Airpods v samostatném řádku a pak scroolnout níže a vybrat připojování k tomuto iphonu na Automaticky
Tuto možnost tam nemám, má ji pouze manžel a já nikoliv. Nějaká možnost jak to udělat? Odpárovat a zkusit napárovat znova?
Tak v tom případě je pro sluchátka primární uživatel mobil manžela, musíte je pomocí tlačítka zresetovat a nastavit jako primár na vašem telefonu. Ale díky kiksům v iOS to může blbnout v budoucnu opět, takže nejlepší asi bude koupit si druhé sluchátka do rodiny.
Tak sem je všude odpárovala, zresetovala a stejně se mi to tam neukazuje. Tak nevím co dělám špatně.
Pak mě ještě napadlo, že manžel to tam má z důvodu, že má další zařízení v podobě Macu a proto mu to nabízí a mě nikoliv, protože další zařízení nemám.
Tak ještě zkontrolovat kdo je má v NAJÍT pod svým účtem a z manželova macu je odebrat.
Potom obedrat ze všech zařízení a resetovat a znovu spárovat s vaším iPhonem.