Ahoj všem,
Mám ip 13 mini a chtěl bych s nim něco na dovolené bliknout i pod vodou - v moři. Mate někdo zkušenost s focenim v moři?
Mobil sice má prý vydržet 6m na pul hodky ale i tak mám respekt a přemýšlím i nad nějakým pouzdrem. Nemáte někdo vyzkoušený nějaký vodotesny pouzdro které nestojí majlant?
Díky za každou odpověď
Taky jsem to řešil. Vody se nebojím, občas iPhone umyju, ale respekt mám ze soli 😂 Nakonec jsem ho do moře nebral.
Ahoj my používali letos tento z decathlonu a za nás velká spokojenost, pěkně pevné zavírání a do pouzdra nikdy nenatelko, takže za nás bezva. Jen je větší než samotný telefon. Používáno na IP 11 Pro a na IP 13.
https://www.decathlon.cz/p/vodotesne-pouzdro-na-telefon-velke-ipx8/_/R-p-146172?mc=8362014Takže bude lepší koupit nějaké podvodní pouzdro... je mi jasny, že fotit by nešlo, ale aspoň video při šnorchlu jít mohlo... otázka je co ta slaná voda..
Můžeš použít nějaké univerzální, jak píše Zuzka, nebo zkusit přímo na míru (viz níže). Každopádně bych to ale asi nejdříve otestoval v normální vodě, někde v bazénu, jestli neprotéká 😉
RoSch píše:
Můžeš použít nějaké univerzální, jak píše Zuzka, nebo zkusit přímo na míru (viz níže). Každopádně bych to ale asi nejdříve otestoval v normální vodě, někde v bazénu, jestli neprotéká 😉dívam se buď po něčem podobném jak je v odkazu - jen je škoda, že neuvádí do jaké hloubky je vodotesne...
A nebo si koupím jen ten vodotěsný sáček... teoreticky na to abych to využil 2x za rok, tak přemýšlím jestli má cenu kupovat to spesl pouzdro a nejít jen do toho sáčku za 3 kila...
Každopádně děkuji za tipMy ho pouzivali letos v Recku ve slane vode a nkkde nic nezatikalo vsechno v pohode. Vyuzivano na foceni pod vodou.
2Pepe: Rádo se stalo. Rozhodnutí každopádně bude na tobě. IP68 je trvalé ponoření min. v 1m hloubky - teoreticky to může být i více, ale na hloubkové potápění to určitě nebude 🙂
Btw, tady ten kryt Tech-Protect mají o 100,- levnější, takže zas tak výrazná cenová investice to není 😉
https://www.kryteo.cz/zaviraci-pouzdra-pro-iphone-13-mini/tech-protect-vodeodolne-pouzdro-shellbox-ip68-iphone-13-mini-black/Zuzka píše:
My ho pouzivali letos v Recku ve slane vode a nkkde nic nezatikalo vsechno v pohode. Vyuzivano na foceni pod vodou.super. A fotky vypadají rozumně? Vím, že se ptám jak blbec... ale líná huba hole neštěstí...
Pepe píše:
Zuzka píše:
My ho pouzivali letos v Recku ve slane vode a nkkde nic nezatikalo vsechno v pohode. Vyuzivano na foceni pod vodou.
super. A fotky vypadají rozumně? Vím, že se ptám jak blbec... ale líná huba hole neštěstí...
A ještě jak dlouho jste ho měli pod vodou? Na stránkách mají napsáno, že vydrzi 3m po dobu 1 minuty... a snorchlovat vydržím přece jen o něco déle 🙂
RoSch píše:
2Pepe: Rádo se stalo. Rozhodnutí každopádně bude na tobě. IP68 je trvalé ponoření min. v 1m hloubky - teoreticky to může být i více, ale na hloubkové potápění to určitě nebude 🙂Btw, tady ten kryt Tech-Protect mají o 100,- levnější, takže zas tak výrazná cenová investice to není 😉
na tu stránku jsem se už dival... a za zech 600 se o tom dá uvažovat.. přeci jen by v tom mohl přečkat celou dovolenou bez újmy...
sám se na nádech nepotopim víc jak 6m, ale v takové hloubce bych asi ani nefotil.. ten metr až 2 by mi na fotky bohatě stačilo... převážně bude max do metru.. ještě jednou díkyPepe píše:
Pepe píše:
Zuzka píše:
My ho pouzivali letos v Recku ve slane vode a nkkde nic nezatikalo vsechno v pohode. Vyuzivano na foceni pod vodou.
super. A fotky vypadají rozumně? Vím, že se ptám jak blbec... ale líná huba hole neštěstí...
A ještě jak dlouho jste ho měli pod vodou? Na stránkách mají napsáno, že vydrzi 3m po dobu 1 minuty... a snorchlovat vydržím přece jen o něco déle 🙂
Jo fotky vypadají celkem dobře, dají se použít. Měli jsme ho v tom vždy docela dlouho ve vodě, třeba půl hodiny na jedno koupání a nikam nic nezatelko a používali jsme za den opakovaně, v jednu dobu jsme ho měli ve vodě i hodinu, když jsme se koupali z lodě.
Dovolím si doplnit otázku....
Koupil jsem pouzdro tech protech jak je výše v odkazech. Našel jsem na netu za 549.no nekup to.
Telefon v pouzdru je sice obrovský ale chrání skvěle a hlavně byl denně pod vodou když jsem na dovolene snorchloval. Nebyl sice nijak hluboko ale o to déle byl telefon pod vodou. Pouzdro nepustilo ani kapku a fotek jsem nacvakal mrak a všechny se dají použít.
Takže pokud bude někdo něco takového řešit tak můžu doporučit