Dobrý den,
prosím o radu. Dostal jsem novou platební kartu, tu jsem v pohodě přidal do mobilu v platebních metodách a peněžence. Starou jsem odstranil a teď mi došlo, že si platím iCloud a nevím jak teď k té nové kartě přidat předplatné iCloud-už to tu zkoušíme ve třech asi hodinu a nemůžeme na to přijít. Poradí někdo? Děkuju
Pokud ji máš správně přidanou v platebních metodách (účet apple - platby a doručování) tak se ti bude icloud strhávat z toho, jinak si to můžeš ověřit přes web https://account.apple.com/ a tam si to nastavit nebo zkontrolovat.
Z karty v platebních metodách (pod účtem) se budou strhávat předplatné i nákupy v app store atd. karta v peněžence s tím nemá co do činění.
Jinak při použití více karet si můžeš vybrat primární pro platby, ale jen apple pay atd.
Kartu u účtu v platebních metodách máš jen jednu.
Tohle je pak trochu složitější pokud máš rodinu a nejsi správce, tam totiž nevidíš (u iOS18) kartu, jen informaci že platební metodu spravuje správce.
Jde o to, že po kliknutí na nastaveni-kliknutí na jméno-platby a doručování, tak po rozkliknutí staré původní karty byla u ní dole ikona předplatného iCloud. Původní jsem zrušil, novou jsem přidal do těch plateb a doručování-už jsem i několikrát telefonem zaplatil, takže je přidána v pořádku. Protože pokud si dobře pamatuju, tak vloni mi banka poslala novou kartu a iCloud mi poslal x krát, že se mu platbu nepovedlo stáhnout a já to tam někde musel přenastavit. Bohužel banka se rozhodla po roce změnit Visu za MasterCard, takže mám opět novou kartu. Chápu tedy správně, že si to iCloud vezme sám z nové karty?
Ano pokud bude nastavená v Účtu Apple tak by se to mělo strhnout z ní. Pokud ne tak si cinkni na podporu. Bo mě to u iOS 15 a 17 šlo bez problémů přenastavit. A v iOS18 to budu řešit až za půl roku až mi skončí platnost mojí karty