Zavřít reklamu
  • Podporují ještě starší iP X / XS / XR / 11 aktualizace? #54124

    Zdravíím! Nevím jak se správně zeptat.. Zajímá mě, zda podporují starší iPhony stále aktualizace a příp. jaký posl. nejstarší model je podporuje ? Tedy jaký se ještě "vyplatí" dnes koupit ? Za jaký (posl. nejstarší) model byste už nešli ... ? Jedná se o iPhone pro maminku, věk 58 let, není nijak náročná, ale ráda fotí a fotky i edituje v aplikacích. Využívá soc. sítě jako Instagram, Pinterest,.. Občas si zahraje Sudoku a pod. hry, platí mobilem, používá e-banking,.. Takový normální uživatel asi + teda ideálně, aby měla už i lepší fotomobil. Snad Vám nebudu připadat úplně debilní, ale nejsem tech. typ:D Sama mám nyní 14 Pro Max.. tak se zpět moc neorientuji.. před ním jsem měla XS Max a byla jsem moc spokojená... Budu Vám vděčná za rady a poprosím jen věcnou a slušnou diskuzi, děkuji:))

    Podporují ještě starší iP X / XS / XR / 11 aktualizace? #54126

    iOS 17 podporuje vše od iPhone Xr/Xs/Xs Max. Letos je to teda zřejmě poslední iOS pro tyto telefony. Každý další mladší iP znamená vždy o rok delší podpora (alespoŇ doposud to tak bylo, ale může se to změnit).
    Maminka je pořád ještě mladá a telefon by jí tudíž mohl sloužit dlouho. A pokud používá i bankovní služby v telefonu atd. pak je délka SW podpory podle mě klíčová. Takže samozřejmě je nejlepší volbou iP 15, ale je také nejdražší. iP 14 nebo 13 je z hlediska délky podpory pro někoho, kdo chce jeden telefon na delší dobu, pořád OK. iP12 a 11 jsou plánovány s podporou na ještě 2 resp. 1 rok. Ale Apple poslední dobou vydává bezpečnostní aktualizace i na starší iOS, takže i iP 11 může klidně mít SW podporu ještě 2 nebo i více let.
    Cenově "příznivou" a stále OK možností je pak podle mě aktuální iP SE, kterému poběží podpora ještě řadu let, HW je bezproblémový, fotky dělá solidní.
    No a pak snad už jen Google Pixel 6a nebo 7a, příznivá cena, skvělé fotky, dlouhá podpora, solidní HW.

Odpověď na: Podporují ještě starší iP X / XS / XR / 11 aktualizace?

celý text

.