@ SurferCZ: ... ale ono ctr c/v s prenosem z mobilu do počítače funguje i mezi Samsungem a Windows 🙂
U jabka je to omezené (bohužel) na historii 100 posledních čísel (hlavní historie), dále u hovoru v seznamu lze kliknout na "I" a tam se zobrazí historie k danému číslu za daný den. Pokud je třeba odrolovat seznam hovorů dolu a tam se v případě uskutečněných/volaných/zmeškaných hovorů k danému číslu/kontaktu zase lze dopátrat kdy se stalo (vpravo den/datum kdy bylo) a pomocí "I" za číslem opět historie za daný den. Je to bohužel trapné, očekával bych:
- historie na časové bázi v hlavním seznamu (asi víc než 100 záznamů) - takto to bylo u archaických a tlačítkových telefonů s jednoduchým OS, třeba jako byly Nokia na Symbianu
nebo - nekonečná historie s kliknutím na "I" za daným číslem - takto to má AOS
Nicméně osobně dokážu žít i se stávající metodikou jak to je (nikdy jsem nepotřeboval historii pul roku zpet obzvlaste u cisel ktere nemam v kontaktech a zmeskane hovory asi tez dnes nikdo neresi dal nez do par hodin)
Radši mám telefon, který neni děravÿ každou chvíli, vývoj mi nemění zvyklosti s každým major update a telefon za mne neplatî složenky jinému z účtu protože bezpečnostní díra v aplikaci. A o tom jak je IOS oproti AOS softwarově optimalizovaný a nepotřebuje tak jako AOS několikajádrový procesor výkonostně se blížící procesoru v levných noteboocích které tahají Windows už se vůbec netřeba bavit.Lenka píše:
Dobrý den, konečně jsem si pořídila vysněný iPhone. Všechno super, ale z jedné věci jsem naprosto šokovaná - uměl by mi někdo poradit řešení? Jedná se mi o zobrazení historie volání s konkrétním telefonním číslem. Opravdu hodně jsem toto využívala. Dá se nějakým způsobem zobrazit historie volání s určitým číslem? Z Androidu jsem byla zvyklá, že když si zobrazím kontakt nebo telefonní číslo, tak se mi tam zobrazí všechna poslední volání - třeba 5 posledních volání (klidně třeba i 2 roky zpátky, pokud to byl náš poslední hovor). Dokonce se mi automaticky i hovory nahrávaly, ale o to mi zas tak nejde. U iPhone tohle vůbec není a zobrazuje se mi jen prosté pořadí čísel, tak jak volají a co hůř dokonce neexistuje ani žádné vyhledávání napříč historií - jen ruční s scrollování. A jestli jsem to dobře pochopila tak ke všemu je historie volání omezena snad jen na cca 100 hovorů? Nechce se mi tomu věřit! V jiných aplikacích se dá nastavit spousta různych blbostí a aplikace na volání je jak z 90. let? Prosím řekněte mi, že to není pravda 🥺Řeším teď uplně stejný problém jako vy a jsem též šokován že tam není tato funkce. Velmi jsem ji využíval v práci kdy bylo potřeba dohledat kdy jsem komu volal. Telefon za 27 tisic a neumí základní funkci. Iphone 15 pro a jsem si pořizoval aby vše fakčilo a zasekl jsem se hned druhý den u tohoto dost velkýho nedostaku.
Mám 15 Pro Max a historii volání nemusím tolik řešit. Pravda je, že nemám 200 hovorů denně, ale "jen" asi 30 a sahá mi to až do začátku letošního roku, tj. 4 měsíce zpět. Kromě toho mám v pdf výpisy od operátora a tak přesně vím asi 10 let zpátky, kdo a komu jsem volal v přesný velitelský čas od roku 2013. Tak kua vo co gou?
Také mám Iphone 14 a lituji,že jsem si ho zakoupil. Mám mnoho zákazníků a potřebuji kdekoliv a kdykoliv hned vědět kdy jsem s ním hovořil ohledné objednávek atd. Android v pohodě, Jabko s IOS 17.4.1 nic.Žádná historie jednoho hovoru mimo v ten den, který se dalším hovorem historie přemaže.Proč? Pro mě,kromě toho,že to má o něco lepší foťák a netelefonuji jen babičce je tento telefon téměř nepoužitelný. Zvykl jsem si na jeho velikost,není to taková lopata do kapsy, ale musím to řešit asi jiným androidem. Proč to vyvojáři dalšími aktualizacemi nevyřeší.
Ví někdo o nějaké aplikaci v App Store kde by se hovory jednoho čísla ukládaly do historie?mike-biker píše:
Mám 15 Pro Max a historii volání nemusím tolik řešit. Pravda je, že nemám 200 hovorů denně, ale "jen" asi 30 a sahá mi to až do začátku letošního roku, tj. 4 měsíce zpět. Kromě toho mám v pdf výpisy od operátora a tak přesně vím asi 10 let zpátky, kdo a komu jsem volal v přesný velitelský čas od roku 2013. Tak kua vo co gou?Aha, takže v roce 2024, v době kdy tu máme AI, mám otvírat pdf soubory a tam pracně filtrovat v hovorech? Co je to za blbost? Tohle možná před dvaceti lety, ale dnes opravdu ne.
Apple sice udělal jeden krok dopředu v tom, že z původních 100 hovorů rozšířil historii na 2000, což už většině uživatelů dostačuje, ale druhý krok zatím neudělal, tím by měla být možnost hledání v historii hovorů.
Přešel jsem na iPhone před dvaceti měsíci, v podstatě vše funguje dobře, něco je skvělé a lepší než má Android, ale tohle je ostuda. Doufejme, že na tom zapracují a iOS 18 přinese nějaké řešení. Pak bych němel problém s iPhonem zůstat další roky, protože jinak je skvělý, zejména jeho hardware, v tomto směru 16 Pro nebude mít chybu.Už jsem to psal dříve, důležité jsou podněty od zákazníků přímo na APPLE, stěžovat si zde je prd platné. Ono tam z pohledu mnoha uživatelů chybí stovky různých fičurek, některých přínosných, jiných diskutabilních a většiny zbytečných.
Zase nemůžeme chtít, aby IPSW soubor měl 300GB a pořád se vysíral, protože by to byl tak obrovský program, který by nikdy nemohl všem na 100% fungovat. I takto je to občas problém...
Mně zase třeba vadí, že nemohu v SMS komunikaci jednoduše zadat datum a neskočí mi to rovnou tam na seznam zpráv.Kazde ma svoje, android mi nevadi ale nemam zadne vetsi chute po 16ti letech prechazet z iOS
Jednak je to z duvodu ze jsem na to proste zvyklej, nemam potrebu se ve vsem vrtat a hlavne po 10ti letech s macbookem je to tak ruzne provazane ze to menit nepotrebuju
Zdravím všechny. I já jsem si koupil iPhone do firmy, leč na to byly samé ódy a prozření bylo drsné. Především opravdu ta historie volání, vyhledávání volaného neskutečně složité. Po zadání konkrétního volaného, nabídka všeho možného, především těch, které nepotřebuji, několikrát potvrdit ikonu telefonku a na závěr čísla. Ano pokud tento přístroj budu mít pro zábavu, tak asi super, ale pro firemní užiti katastrofa. To nemluvím o propojení s autem. Po připojení mne nutí do Siri, s kterou nejde hlasový příkaz volání z volantu. Když by jsem chtěl spustit Aplle car, opět bez Siri = 0. Bez té idiotské Siri je telefon prakticky bezzubý. Navíc se mnou komunikuje anglicky, což mě neskutečně vytáčí. Společnost se chlubí českou Emmou, ale s tou to pro jistotu nejde vůbec. Přístroj mám 2 měsíce a jsem velice zklamaný, hlavně za tu cenu. Takto to vypadá, že já se mám podvolit telefonu a ne že bude telefon sloužit mě podle mých představ. Ano někdo zde psal, stěžovat si na Apple, ale na jejich stránkách není kde. Blbé na tom je, že když přístroj budu chtít prodat, tak na něm docela dost prodělám, i když je dva měsíce starý.
Tak na androidu by se prodelalo vic za 2mesice
Ale ad Carplay, je jasne ze musi byt spustena hlasova asistentka, je to z bezpecnostnich duvodu aby se nepouzivala klavesnice za jizdy, resp jse zase o sms apodobne, do navigace jde psat, a treba i spotify se chova jinak v carplay a nebo v telefonu.
Anglictina se vyucuje na zakladni skole snad od roku 1991 a kazdy za ta leta nejakym zpusobem vladne alespon minimem anglictiny
Ale ja osobne pouzivam carplay temer denne a nijak funkce hlasove asistentky k tomu nepotrebuju, krom toho ze musi byt zapla aby bezelo carplayMne
Taky hledám tuhle funkci, používám to na Samsungu pro kontrolu vyúčtování klinetů, kdy si u kontaktu zobrazím historii a na jedno kliknutí mám zobrazeny vešekré aktivity u kontaktu a můžu si tak lépekontrolovat výkaz. Kontrolovat to z přehleu operátora, když mám cca 20 hovorů denně a přehled je tak na několik stránek, navíc na přeskáčku, to je nesmysl.
Na co kontrolovat cisla ve vyuctovani kdyz za 500,- je neomezene volani a sms… ???
Zdravím všechny,
má někdo nainstalovanou nějakou funkční aplikaci na Apple, která dokáže zobrazovat historii hovoru u příslušného kontaktu? Pokud ano, prosím o info jakou, link, … víc info.
Děkuji, neresme, zda je to, či není relevantní požadavek.Zdravím, jsem dalsim v řadě, přechazím z Androidu na IP 15Pro Max a historie volání a moznost v ní vyhledavat mi přišla tak automatická, ze me ani nenapadlo patrat po tom zda to telefon umi. Teď docela koukám. Potřebuji telefon k praci, mam denně 30-50 hovoru, velmi často z čísel mimo telefonní seznam a tohle je dost omezujici. Nasel jste někdo Appku co by spravu hovoru resila lépe a efektivněji? Dekuji
AhojTome, stále pátrám, rozhazuji sítě a čím dál narůstá přesvědčeni , že telefon vlastně není určen prioritně k telefonování. Pokud něco seženu , dám vědět. Pokud bych Apple nemusel mít , už jsem opět zpět u Androidu.
- historie na časové bázi v hlavním seznamu (asi víc než 100 záznamů) - takto to bylo u archaických a tlačítkových telefonů s jednoduchým OS, třeba jako byly Nokia na Symbianu