Zdravím,
Mám problém, že fotky mi zabírají místo v paměti telefonu. Mám nastavené fotky na iCloudu, kde mi zabírají asi 12gb a dnes mi telefon zahlásil málo místa v paměti. Kouknul jsem na interní úložiště a tam položky fotky, která má asi 4gb.
Do teď to nedělalo a poslední 2 týdny s tím bojují. Nevíte kde by mohl být problém?
Děkuji
Zkus v nastavení iCloud u Fotek mrknout zda más zapnutou optimalizaci úložište iPhone.
Ještě tedy odhlásit z iCloud znovu přihlásit, měla by naběhnout aktualizace fotek (uvidíš že běží pod obecné a úložiště). Na začátku budeš mít třeba fotky 10gb, ale postupnou aktualizací s iCloud by se to mélo snižovat. Být na wifi a připojen k nabíjení. Připadně takto nechat přes noc.
Při odhlášení z icloudu mi v mobilu nezůstaly žádné fotky a všechno zůstalo na cloudu. I přes to mám v úložišti asi 3gb údajně fotek.
fotky na icloudu - v telefonu zmenšené velikosti / na cloudu originály.
Pokud je vypneš tak na telefonu ti fotky budou zabírat uložiště ještě 30 dnů než se z icloudu automaticky smažou.to že máš fotky na icloudu neznamená že v telefonu i při zapnuté optimalizaci nebudeš mít nic. Jestli máš 12 GB fotek v plné kvalitě, tak 4 gb v telefonu je normální stav.
Odhlášením od cloudu ti fotky zmiznou z alba, ale uložiště (aplikace fotky) má stále data těch fotek po dobu 30 dnů.
Po uplynutí té doby od vypnutí fotek na cloudu ( nabídne ti stáhnout a zachovat originály do telefonu) se to smaže z icloudu, tzn máš 30 dnů si z icloudu udělat zálohu do pc (upozornění - jde stahovat / mazat jen 1000 položek najednou.)
Úplně stejnou situaci mám zde. Mám všechny fotky na iCloudu, ale telefon mi hlásí, že mám 9GB fotek v telefonu, přitom tam nemám skoro žádné. Optimalizace nastavená je. Nechci riskovat, že smažu alba z iCloud a už svoje fotky nikdy neuvidím. Nechápu, proč je to tak složité. To fakt naprosto mate člověka. Takové dotazy by nevznikaly, kdyby to bylo jasné a pochopitelné.