Dobrý den chtel bych poprosit o radu koupil jsem iPhone 8 plus byl řádně odhlasen přihlásit se šlo normalne stahovat z Apple Store také pak jsem si řekl ze udělám tovární nastavení jenže tahle nabídka tam vůbec není pouze vypnout pak jsem si všiml ze chybí i nabídka aktualizace po připojení k ITunes mi hned vyskocilo ze je k dispozici nová aktualizace i nabídka obnovy jenže mam obavy ze když dam aktualizovat tak se zablokuje pan mi posílal na e-mailem vyfocenou fakturu o koupi z nějakého obchodu IMEI podle faktury sedi tudíž se chci zeptat jestli je možná aktualizace bez toho aniž bych ho zablokoval a proč nemam v nabídce přímo v telefonu možnost obnovy a aktualizace moc dekuji za každou radu
Základem je vždy při koupi udělat úplnou obnovu = restore, nejlépe přes DFU.
Dekuji za odpověď a když to udělám teď jaka je pravděpodobnost že na mě vyskočí třeba nějaký úplně jiný iCloud i když jsem teď přihlášen dekuji
No krabičku nemam bohužel jen mi pan poslal fakturu z nějakého obchodu tak nevím jestli bych uspěl při zablokováni mam ještě dotaz co znamená když mi jeden program 3u vypsal informace a uvádí ze Najít telefon je zaple i když není a ze aktivace je FACTORY ACTIVATION
Inu chybami se člověk učí, ale v tomto případě ti nezbyde nic jiného než zkusit DFU a dofat že se naloguješ bez problémů.
Alespoň máš ponaučení pro příště.Nekupovat bez krabičky a faktury s IMEI odpovídajícím telefonu.
Na faktuře IMEI naštěstí je jde mi hlavne o to abych ho mohl aktualizovat no
Pockej pockej s tim resetem…
Pokud ti neco rika ze Find My/Najit telefon je zaple a ty jsi ho rozhodne nezapinal, tak je docela pravdepodobne, ze ten telefon je stale “bloknuty” na cizi ID. Tim padem to po tobe po resetu bude chtit puvodni ID…Spravny postup pri prodeji iP, je vypnuti Find My telefonu a pak az odhlaseni z iCloudu, respektive z iCloud ID.
Otazka, probehla uz na tom telefonu aktualizace OS tvou rukou?
Právě že ještě ne telefon tuhle možnost nenabízí jen přes iTunes pokud se přihlásim na iCloud přes PC a mam Find my vypnutý tak mi ukáže na iCloudu ze je offline ale když ho chci jakoby ověřit na nějaké ze stránek přes IMEI tak mi ukáže ze je ON teď právě zkouším stáhnout iOS 14.8 a pouze aktualizovat nic neobnovovat teoretický pokud jsem přihlášen a zapnu si Find my tak by to mělo jít normalne ne?
Ja nechci byt nositelem spatnych zprav, ale myslim si ze po updatu na 14.8 si z nej “udelas tezitko”… Za me, NEdoporucuji aktualizovat…
Už se stalo a je těžítko povedlo se mi ho odemknout přes 4mekey ale po restartu to je zpět zamčené tak zkusím ještě zajít přímo do nějakého autorizovaného servisu
No nez pujdes zbytecne do servisu, tak kontaktuj puvodniho majitele.