Mám takový dotaz, máme v rodině více iPhonů a kažedému se zobrazují volaná a přijatá čísla i ostatních. Máme vše na jednom účtu, nicméně každý telefon má vlastní číslo (nastaveno u telefonu i sms jako jediné a výchozí). Potřebuji aby se každému zobrazovalo jen to co volal nebo přijal. Jinak je v tom hokej. Díky
Sam jsi si odpovedel, mas vse na jednom uctu...
Manzelce udelej jeji ucet, ratolestem vytvor detske ucty a pak to cele shrn do rodiny...Je to tak kvůli nakoupeným aplikacím, dokud bylo vše na starších iPhonech tak to bylo vše v pohodě. Myslím že to souvisí s IOS. Každý má jiný účet s kontakty a vždy je nastaven příjem pouze pro dané číslo.
Nakoupene aplikace funguji i v rodinem sdileni, pokud vyvojari umozni tuto moznost.
V nastavení toho Apple ID vypněte možnost "zvonit na všech číslech" a máte vystaráno. Btw. to, že celá rodina používáte jedno A ID je, mírně řečeno, poněkud úchylné a skýtá to mnohá rizika.
To co popisujes maji nastavene a stejne to neresi historii volani 😉 ta historie jde totiz za icloud uctem a ne mobilnim cislem.
Vyřešeno, stačí vypnout kontakty iCloud u ostatních, mají zálohováno na google účtu a ten pužívají na win zařízeních. Já mám vše na MacBookách takže za mě pohoda a šlape to.
Pockej :D, vy jste meli vsichni sync kontaktu na iCloud? 😀 😀 😀 To nevymyslis 😀
Marek píše:
V nastavení toho Apple ID vypněte možnost "zvonit na všech číslech" a máte vystaráno. Btw. to, že celá rodina používáte jedno A ID je, mírně řečeno, poněkud úchylné a skýtá to mnohá rizika.Dnes jsem byl překvapený, že po migraci obsahu telefonu na nový model, tak po zavolání na nový telefon, tak zvonily oba. Ten starý telefon byl bez vložené SIM. Hovor se na něm dal normálně přijmout a fungoval. Vytočit číslo z něj pochopitelně nešlo. Oba telefony v ten moment byly připojené ke stejné wifi síti pod stejným Apple ID.
Edwardik píše:
Vyřešeno, stačí vypnout kontakty iCloud u ostatních, mají zálohováno na google účtu a ten pužívají na win zařízeních. Já mám vše na MacBookách takže za mě pohoda a šlape to.Ani při vypnutí synchronizace kontaktů na iCloud se zobrazování historie volání na všechtelefonechse stejným apple ID nezruší.
Ono to bude možná tímto:
jeden účet a někdo volá na apple ID kontakt - zvoní na všech zařízeních s tím účtem
jeden účet a někdo volá na GSM - zvoní jen mobil s tím GSM.Tohle vyzkoušejte, potom reset nastavení sítě.
A samozřejmě rozdělit podle počtu uživatelů - tolik účtů, s jedním účtem v celé rodině je to na prd.
Nezalohuju na cloudu, mám 3 iPhone pod jedním ID a vyhovuje mně to. Existuje možnost jak zabít tu debilitu s tím zobrazováním hovorů na všech 3 zařízeních?!
Není vystaráno, bohužel! iOS 17 se evidentně chová jako microsoft, který s oblibou mění nastavení a nutí mě dělat něco co nechci! Od prvního iPhonu mám jedno ID a nemám chuť na tom nic měnit. Může mě vytočit, když nemuzu zabit debilni zobrazování odchozich a příchozích hovoru ! 💪🏿
To fungovalo pro mě: Chcete-li zapnout sdílení historie hovorů na více zařízeních Apple po aktualizaci IOS 17, měli byste také vypnout „Telefon“. Přejděte na – Nastavení iPhonu – Apple ID – iCloud – Zobrazit vše – přejděte dolů na „Telefon“ a vypněte přepínač. Zdá se, že to řeší problém pro mnoho uživatelů iPhone, kteří čelili problému se synchronizací hovorů v systému iOS 17.
Vypol som tlacitko TELEFON podla navodu a stale ukazuje na oboch telefonoch s jednym ID vsetky hovory