Zdravím, mám problém a co jsem zjiťoval, tak nejsem sám a zajímalo by mě, jestli je na to nějaké řešení. Když někomu volám, tak mi zhasne displej (čož je normální), ale jakmile ho dám od ucha (hovor skončí, chci ukončit vytáčení,...), displej se nerozsvítí a nedá se do telefonu dostat. Nefunguje ani hlavní vypínač, prostě jen čekám, až se sám rozhodne, že se rozsvítí a nechá mě na něm něco udělat. Nevíte co s tím, případně kde vypnout to zhasínání displeje při hovoru? Díky za pomoc.
Problém je proximity senzor u sluchátka. Zkusil bych tu část otřít o triko, sundat obal a ochrannou fólii, hard reset a když to nepomůže tak nezbývá než to nechat opravit. Vypnout to nejde, ale jde to vyndat nebo zalepit emitující diodu. Potom se zas nebude displej zhasínat a musíte jej držet kousek od tváře, sluchátko může přitom být u ucha a mikrofony tu vzdálenost navíc zvládnou, osobní zkušenosti.
Stejný problém má i táta na iphone 11 pro už nekolik měsíců a mně to dělá teď od ledna na iphone se 2020. Nemůže to způsobovat chyba v iOS?
Toffi píše:
Stejný problém má i táta na iphone 11 pro už nekolik měsíců a mně to dělá teď od ledna na iphone se 2020. Nemůže to způsobovat chyba v iOS?Možné to je, ale taky je možné že je to hardware. V případě obou zmíněných telefonů by ještě měla být možná reklamace. Pokud googlení nepomůže, reklamace je další logický krok.
Iphone 11 pro max dela to sklo.Kupoval jsem ty nejdrazsi v alze a pokazde to same.Az jsem koupil jine a od te doby ok
Na 12 Pro Max mi to dělá taky. Je možné, že to souvisí se sklem, ale prijde mi, že to je od nějaké aktualizace. Na 11 Pro Max to nedělalo.
IMHO pokud je nalepene nějaké sklo či folie přes výřez tak bych řekl že to bude dělat tím. Proximity senzor se může pokazit (stalo se mi to u iP4) ale určitě bych zkusil sundat folie/skla jestli to není tím...
Zdravím. Mám stejný problém na iPhone 13 pro max. Vše fungovalo v pořádku do doby, kdy jsem musel iOS dát na verzi 16. Od té doby mám stejný problém a nevím co s tím. Zkusím vyměnit sklo, ale nemyslím si že je to tím.
Dělá to stejný problém i na X, stačí po hovoru očistit misto kde je senzor. Stačí když je na něm otisk prstu nebo ucha 🙂 a nefunguje.