Ahoj,Dobrý den.. nedávno mi přišel mail s platbou na aplikaci, kterou jsem nikde na svých účtech nenašla. Bylo to sice jen 80kč, ale mám strach, že časem by se to mohlo zvyšovat. V historii stahování a v platbách jsem nic takového nenašla a po rozkliknutí onoho výpisu účtu mi Anivir hlásil možnost podvodného mailu. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo jak poznám, že je mail opravdu od Apple? Není nějaká možnost, že když na Apple nezaplatíte aplikace, že se prostě vypne a mail vám vůbec nepřijde? Předem děkuji.
Podle adresy, ze které zpráva přišla, lze docela snadno poznat, jestli to je od Applu nebo ne.
Nic, ignorovat. Před měsícem mi přišlo něco podobnýho. Na 400,- ze zařízení iP7 (nemám) na mail, na kterém ani nemám registrované Apple ID. Email končil @slax7714.com, takže vesele letěl do koše.
Jedná se o phishing ... nedávno mi to přišlo 2x (platby za nějaké hry v App Store). Na nic neklikat, vůbec nereagovat, přesunout do složky Spam (nebo Nevyžádaná pošta) a přeposlat na "reportphishing@apple.com".