Ahoj a moc prosím o pomoc. Mám nastavené rodinné sdílení. Našel jsem návody a videa na YO, a myslím, že to mám vše dobře. Přesto, zaplatím aplikaci, manželka jde přes ID, store, rodinné sdílení, najde si pod mým jménem zakopenou aplikacii a naistaluje. Aplikace ale u manželky není plná - chce platbu. Jedná se aplikaci "calendar 366", která podporuje rodinné sdílení. Nejde mi o peníze, ale nevím prosím, kde dělám chybu. Díky moc za pomoc 🙂
no, pokud si dobře pamatuji, tak si Vaše manželka normálně najde ve svém storu pod svým A ID tu aplikaci a stiskne "koupit" a ono se to stáhne zdarma. Žádné hledání apky v rodinném sdílení nic takového.
Pokud stisknu koupit, tak jí opět zaplatím (nestahne se zdarma) - což jsem udělal, pač nevím jak jinak to uělat. Jinak díky moc za pomoc.
Podle mě tam musí být něco špatně nastavené, ono to sice ukazuje na tom druhém účtu cenu za danou aplikaci, ale nikdy se mi podruhé nestrhla z účtu (v tomto je AS opravdu hloupý).
V nastavení rodiny vidíte všechny účty v rodině? Pak ještě musíte mít nastaveno sdílení aplikací v rodině, to má svoji položku v nastavení. Máte všichni nastavený stejný region Apple Storu?to sdílení aplikací (a pokud chcete i hodby a ostatního) v rodině musí mít předevšěím nastaven správce rodiny
OK, díky moc - správce jsem, region je správně, sdílení aplikací v rodině také, přesto to něšlo. Nevím, už jsem jí zaplatil podruhé. Nešlo o velkou častku. Spíš mě jenom zajímá, jak to natavit. Co jsem našel na internetu návody a videa tak všichni se tvářili, že OK. Mě to podle toho návodu nešlo. Tak budu zkoušet. Ještě jednou moc díky 🙂
je to divné, zkuste zavolat přímo na podporu Applu, třeba něco vykoumají