Po aktualizaci na iOS13 (iP7) mi nefunguje při psaní zpráv (sms, WhatsApp aj.) taková ta lupa, když jsem chtěla vrátit kurzor v napsaném textu zpět a opravit překlep. Dá se to někde zapnout nebo je to v iOS úpně Out? Zvětšování obrazovky není pro tento účel moc praktické...
Po víkendovém zkoušení iOS13 jsem z absence té lupičky při opravách psaného textu fakt konsternovaná... tak šikovnej nástroj, a oni to fakt vyhodili ven? 👿 Nemá k tomu někdo něco dodat? je to někde ukryté k zapnutí nebo tak?...
Při podržení mezerníku,se dá s kurzorem libovolně pohybovat.
Díky za tip! Lupa to sice není (fungovala myslím líp), ale dá se na to zvyknout...
Dobrý den, s fóra na Applu jsem vyčetl, ze stačí: 1)Když jako běžně přidržite prst ale ne na textu ale mimo nej a kurzorem lze pohybovat. Takže stačí buď odsaďit mezerníkem a přidržet prst na kurzoru a lze s ním v textu pohybovat. Při testování této teorie se mi podařilo s ním pohybovat i mezi slovy ale je potřeba se trefit prstem přímo do kurzoru.
2) Dlouze přidržet mezerník až nám písmena z klávesnice zmizí a poté lze prstem táhnout po klávesnici a kurzor se pohybuje v textu. Podle mě tak developeři vytvořili něco jako TuchPad.To posouváním kurzorem při stlačení klávesnice funguje už dlouho, ale mě docela mrzí, že v iOS13 odstranili tu lupu, která se zobrazovala při posouvání u výběru části textu (ke kopírování/vložení, atd.) 🙁
RoSch píše:
To posouváním kurzorem při stlačení klávesnice funguje už dlouho, ale mě docela mrzí, že v iOS13 odstranili tu lupu, která se zobrazovala při posouvání u výběru části textu (ke kopírování/vložení, atd.) 🙁To jsme (minimálně) dva :-/
myslim, ze timto krokem, tak jako i jinymi, to apple zase pos***