Od verze iOS 11 je .flac podporovaný formát. Nicméně se mi ho nedaří procpat ani do iTunes, natož do Music. Nějakou další appku kvůli tomu pořizovat nechci. Našel jsem, že by měl podporovat .flac i Dropbox, ale v praxi to taky nefunguje. Jak přehráváte na iPhonu svoje .flac soubory vy?
Taky mě štve jak často něco nedělá co má... doporučuju hudbu překonvertovat na Apple Lossless Audio Codec (alac) koncovka bude .m4a, velikost asi o 5% větší, ale prý nedochází k žádné ztrátě kvality. Použil jsem na to XLD tuším, japonský program na mac za dobrovolný poplatek.
Taky to jde dělat tak, že se použije nějaký jiný přehrávač. Třeba Hiby Music player. Hudba ve Flac se pak naimportuje přes webové rozhraní do telefonu, jde v tom playeru normálně přehrát, funguje airplay apod, nemusí se převádět do Alac, akorát se nezobrazuje v aplikaci Hudba. Naopak to jde, Hiby umí přehrát hudbu naimportovanou přes iTunes. Jinak těch přehrávačů je víc, nejen Hiby.
Zrovna jsem, to zkoušel, ale nepoužívám Itunes, ale 3U tool a tam jde normálně hudba ve FLAC zkopírovat do mobilu a přehrávat v origo apce 😀