Dobrý den, pořídil jsem si iPhone 7 a chci se zeptat na otázku. Měl jsem předtím iPhone 6 a kdyz se koukam ve fotogalerii na fotky nově vyfocené a ty z iphonu6 tak jsou stejně velké, myslel sem ze megapixely u iphonu7 (12mpx) udelaji to ze fotografie na sirku iphonu bude pres cely display. Takhle je to s porovnanim uplne stejne jako u 6 . Nebo to bude znat az treba na pocitaci? Dekuji za odpoved. Moc diky, trapi me to.
Počet megapixelov nemá súvislosť s pomerom fotky. ako bolo písané vyššie, iPhone fotí do formátu 4:3, čo je foto štandard.
Osobne som ale z kvality fotiek sklamaný, pri rovnakom priblížení sú fotky rozmazanejšie ako u iPhonu 5s (s ktorým som porovnával). Na vine je postprocesing, ktorý "zredukuje" šum vytvorením blur vrstvy, bez zoomu fotka vypadá dobre, ale pokiaľ človek priblíži, efekt "olejomaľby" je drastický :/
Taky se mi post-processing u iP 7 moc nelíbí 🙄 na druhou stranu, pro každého běžného uživatele je tohle ke spokojenosti úplně ideální.
Dobry den, poridila jsem si iphone 7 a s porovnanim vyfocenim fotek u meho byvaleho iphone 5c se mi zdaji o hodne svetlejsi muzete mi rict cim to muze byt myslite ze to je na reklamaci ?
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.