Dobrý den, jsem čerstvým vlastníkem iPhone SE 2020 a zajímalo by mě, zda se klasická dvouletá záruka vztahuje na situaci, kdy již v průběhu tento dvou klet klesne kapacita baterie na 80 %. Děkuji za reakce.
Ma to dve roviny 😉
Klasicka zarucni doba na baterie/zdroje je 6 mesicu.
Co se tyka Applu, ten tuto zaruku iP, v “jiste podobe”, rozsiruje na 12 mesicu.
“Baterie je konstruovaná tak, aby i po 500 úplných cyklech nabití měla stále až 80 % své původní kapacity. Roční záruka zahrnuje výměnu vadné baterie.”Baterie je nevyměnitelná (uživatelem) takže záruka platí na celý telefon. Prvních 12 měsíců platí celosvětová záruka Apple a můžete reklamovat kdekoli na světě přímo u Applu nebo u oficiálních prodejců. V těchto prvních 12 měsících, pokud kapacita baterie klesne takto hodně, Apple mění telefon za "refurbished" s plnou zárukou.
Dalších 12 měsíců (celkem tedy v ČR 24 měsíců, což neplatí snad nikde jinde na světě) platí v ČR záruka u prodejce. Ten se sice už může "vykrucovat", ale seriozní prodejce v rámci záruky vymění baterii a hotovo. Btw. pokud během krátké doby od prvního spuštění klesne kondice baterie i pod 90 %, znamená to vadu buď samotné baterie nebo něčeho "na desce". Za normálních okolností takový pokles není obvyklý a je to důvod pro okamžitou reklamaci. Rozhodně na nic nečekejte.Děkuji za obě reakce, právě ta ČR záruka od prodejce na 24 měsíců mě zajímala. Pro kontext ještě doplním konkrétnější info.
Telefon jsem dostala od známých, použivaný necelý rok a zbývá mu ještě asi 14 měsíců záruky. Dostala se ke mně minulý týden s kapacitou na 93 %. Po týdnu použivání je kapacita na 90 %, takže mě to zaskočilo. Funguje zatím jak má, samozrejmě s výměnou baterie při poklesu na 80 % počítám. Ale nerada bych to dělala z vlastních nákladů ještě před uplynutím té dvouleté záruční doby od prodejce v ČR.
Díky všem za další názory a připomínky.
Milan píše:
Baterie je nevyměnitelná (uživatelem) takže záruka platí na celý telefon. Prvních 12 měsíců platí celosvětová záruka Apple a můžete reklamovat kdekoli na světě přímo u Applu nebo u oficiálních prodejců. V těchto prvních 12 měsících, pokud kapacita baterie klesne takto hodně, Apple mění telefon za "refurbished" s plnou zárukou.Dalších 12 měsíců (celkem tedy v ČR 24 měsíců, což neplatí snad nikde jinde na světě) platí v ČR záruka u prodejce. Ten se sice už může "vykrucovat", ale seriozní prodejce v rámci záruky vymění baterii a hotovo. Btw. pokud během krátké doby od prvního spuštění klesne kondice baterie i pod 90 %, znamená to vadu buď samotné baterie nebo něčeho "na desce". Za normálních okolností takový pokles není obvyklý a je to důvod pro okamžitou reklamaci. Rozhodně na nic nečekejte.
Milane pletes se. Jelikoz baterie podleha ze sve podstaty (konstrukce a pouzivani) opotrebeni, plati zaruka pouze a jen 6 mesicu a to na vyznamny pokles kapacity jakozto vady.
Pokud budes po roce reklamovat jakekoliv zarizeni s baterii kvuli nizke vydrzi (ztrate kapacity), tak odpoved bude "Bezne opotrebeni" a nic nevyreklamujes. A klidne muze byt baterie i napevno napajena.@JaxiTaxi: no, když myslíš, ale platí, že "šedivá je teorie, barevný je strom života" 🙂
Milane, jelikoz jsem technicke profese, tak jsem se nespocetnekrat setkal se slabou baterii. Pouze ve dvou pripadech jsem dosahl reklamace. Aby ne, kdyz oba pripady byly tyden po koupi 😉 jakmile uz jsi po pul roce, tak proste “bezne opotrebeni” a nezmuzes nikdy nic.
Jaxitaxi má pravdu, záruka na baterii je 6. měsíců. Nečekáte snad, že běžně opotřebenou baterii, klasickým používáním, Apple před koncem záruky zdarma vymění. Je to spotřební zboží.
Ahojte mam iphone 14 8 mesicu kondice baterie 86 % da sa to reklamovat ? Diky
Záruka 2 roky (24 měsíců) platí při koupi nového zařízení na území ČR.
Apple celosvětově má záruku 12 měsíců. Ovšem v ČR je zákonem daná záruční doba 24 měsíců, takže i v případě, že iphone koupíš z ofic appstoru nebo od jiného prodejce musíš mít záruku 24 měsíců.Záruka na baterii je 24 měsíců jako na iphone.
Pokud by baterie přestala fungovat, nafouknula se, zkratovala se apod. případy, platí na ni jako na iphone 24 měsíců.
Pokud ovšem budeš chtít reklamovat "kapacitu baterie" tj. že ti po 6 měsících či po roce iphone nevydrží např. ani polovinu pracovního dne (např. vybije se po 6 hodinách), tak v tomto ohledu platí záruka na baterii 6 měsíců.6 měsíců záruka na baterii je tedy na kapacitu (výdrž).
24 měsíců je záruka na baterii v případech, kdy se jedná o případy viz výše napsané.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.