Zavřít reklamu
  • Xs Kondice baterie #46277

Ahoj, mám Xs 10,5 měsíce. Před měsícem jsem koukal, ze bylo 92%, před týdnem 90% a včera už 89%. Je to normální? Nebo to mám reklamovat? Baterie moc nevydrží. Jsem na 14.4.1 zapnuté optimalizované nabíjení. Aktualizace na pozadí off, siri vypnuta... coconut nemůžu kouknout, nemám teď mac.

Xs Kondice baterie #46279

A dneska už je 88% :/

Xs Kondice baterie #46280

Večer když jsem to psal bylo 89% a baterie 40% nabitá, zapl jsem úsporu a letadlo a šel spát. Telefon jsem nedával na nabijecku, vzbudil jsem se, vypl letadlo, baterie nabitá na 39%, zkontroloval e-mail, sem napsal příspěvek a je 34% nabitá.
    V kondici baterie z 89% na 88% i přesto, ze jsem nenabijel a ubylo v noci 1% baterie nabiti z 40% na 39%. Měl jsem za to, ze kondice baterie počítá nabíjecí cykly a podle toho se zobrazuji ty procenta. Teď to ale moc nechápu, ze se přes noc zase kondice snížila i bez nabíjení.

Xs Kondice baterie #46281

Bohužel v tomto je Apple dost striktní ap okud nebude při měření v servisu méně než 80% kapacity baterie, tak záruku neuznají (Na baterie se ze zákona nevztahuje 2 roky záruky) Zkusit to můžeš a uvidíš co ti řeknou, ale upřímně bych nevsázel, že to uznají.

Xs Kondice baterie #46282

Díky za odpověď. Mám aktivní i pojištění k telefonu, ale to bude k ničemu asi v tomto případě.. Každopádně se baterie začala chovat divné, rychle se vybiji a kondice se snižuje. Pokud to tak půjde dále, tak to možná i stihnu do roka mít 79% 😀

Xs Kondice baterie #46284

Najdi si tady jak zjistit počet nabíjecích cyklů baterie. Je to celkem snadné a není k tomu třeba speciální nástroj. Budeš třeba překvapen že už je baterie tak opotřebovaná.

Mimochodem oficiální výměna baterie v autorizovaném servise vyjde na 2500 Kč. A vyplatí se to. Mobil je pak jako nový.

Xs Kondice baterie #46291

Tak jsem zjistil, proč mi baterka letěla dolu. Mohlo za to zapnuté optimalizované nabíjení. Všiml jsem si, ze třeba z 92% to skočilo rovnou na 100%. Možná i ten pokles kapacity je s tímto spojen. Vypl jsem to, nabil jsem na 100%(nabilo se to i rychleji) a baterka drží jako nová! Takže v tuto chvíli nemám problém s procenty, které letely šílené dolu a slabou vydrží. Nevím, zdali je problém v té funkci nebo něčem jiném, ale rozdíl je velký. Doporučuji vyzkoušet těm, kdo má problém s rychlým vybijenim.

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.