Ahoj,
Mám cca dva měsíce nový Iphone a každý měsíc mi kleslo jedno % baterie. Je to normální? Jsem teď po dvou měsících na 98% a přijde mi, že to jde dolů moc rychle. Používám režim nízké spotřeby a snažím se tu baterii co nejmíň zatěžovat a stejně to kleslo zas. Pokud to tak půjde dál, má cenu zkusit reklamaci, nebo to je normální?
Předem děkuji za odpovědi
Irino, kdyby jsi byla muž, tak by bylo pochopitelné že se staráš o čísla s procentama, které jsou pouze informativního charakteru 🙂
To číslo znaména: aktuální nejvyšší možná kapacita baterie vůči originální kapacitě baterie. Takže, pokud má baterie kapacit 1800mAh, tak 98% je 1764mAh, což je nula nula nic.Mimochodem, to že máš 2 měsíce starý telefon neznamená, že baterie je stará dva měsíce 🙂
Ja mam stary iphone 8 tri mesice a mel jsem 98% za dva tydny jsem se kouknul znova ze zvedavosti a mel jsem 96%, nejak jsem to neresil a o mesic pozdejc jsem se kouknul znovu, bylo tam 87% 🙂 jsem byl docela zdesenej, ale potom jsem si iphone updatnul na ios 15 a tei dny pote, jsem se kouknul na kondici baterie znovu a momentalne mam 72% 🙂 naprosto nepochopitelny
Je to zajímavé, já mám vždy po roce kondici 100%. Ale je fakt, že se starám. Baterii nepřebíjím ani nepodbíjím a je tomu tak již od doby iPhone 7 Plus.
pokud si můžete stáhnout coconut apku, tak tam se dozvíte default kapacitu, aktuální kapacitu a hlavně počet cyklů.
Baterie je konstruovaná tak, aby i po 500 úplných cyklech nabití měla stále až 80 % své původní kapacity. Roční záruka zahrnuje výměnu vadné baterie.Ale takový No-Go strop pro uživatele je 1000cyklů a baterii vyměnit. 1000 cyklů může být klidně po 3 letech i déle.
https://www.apple.com/cz/batteries/why-lithium-ion/ viz 1 cyklus nabíjení
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.