Prosím, ví někdo, kde přesně najdu VOLBU vypnutí efektivity u typu nahrávaného souboru?
Nastavení/Fotoaparát/Formáty, a pak ještě zkontrolovat Nastavení/Fotky/Přenos na Mac nebo PC (úplně dole).
Více zde: https://support.apple.com/cs-cz/HT207022mne to žial nepomohlo, video mi začne kopírovať a na konci vždy zamrzne a zmizne mi aj iphone z tento počítač, , musím odpojiť kábel, pripojiť a znova to zmrzne tesne na konci. už hodinu to riešim....:((((
Dobrý den, mam iphone 11 a pri importu fotek do pc mi to fotku ve zpodni casti zesedivy. nevite kde je problem.
Vime 😉 chybne data souboru. V telefonu vypada dana fotka normalne? Pokud ano, tak je spravna i na iCloudu a stahni si ji z webu. Vyreseno, dalsi
Opraveno. Nebo alespoň v mém případě (Iphone SE2, Windows 10). Pravděpodobný problém je příliš velké video + malá zbývající kapacita Iphonu.
Dělalo mi to stejnou chybu. Zkusil jsem vypnout automatickou kontrolu kompatibility, ale jak bylo řečeno, přenese to v nefunkčním formátu (v mém případě místo videa pouze zvuk).
Tuto funkci jsem opět zapl - bez ní to nepůjde.To mě dostalo k příčině problému a tou je paměť. Iphone neni zas tak hloupej.. když zjistí nekompatibilní formát s windowsem, automaticky mu vytvoří kopii ve vhodném formátu, kterou ale uloží v telefonu a až následně ji pošle do PC. Tato kopie má většinou ještě větší velikost než originál. (Tudíž pokud máte např. 34GB video a 64GB Iphone, nikdy z něj celé video tímto způsobem nedostanete)
V mém případě jsem měl video 3 GB, v Iphone zbývající místo asi 1,5 GB.. při přetahování to začlo vytvářet kopii, jenže ta se do Iphone už nevešla, takže to celé spadlo. - stačí uvolnit dostatek místa na kopii a video se bez problému přetáhne.
(tohle lze sledovat v zobrazení paměti, před přetahováním vidíte určitý počet volné paměti, v průběhu a krátce po přetahování se patřičné místo zaplní (zobrazuje se to jako systémová data) a po přetažení Iphone kopii zase smaže a místo je zpět. Jak přesně dlouho to smazání trvá nevím, ale případný restart telefonu tomu pomůže :))PS: hádám, že nejčastěji lidi zálohují videa právě aby si ušetřili již nedostačující místo na Iphonu. Proto je pravděpodobné, že toto bude opravdu neočekávaná příčina drtivé většiny problémů 🙂
PS2: funguje to pouze na neupravená videa. Předpokládám, že "upravení" v videí Iphone je pouze funkce Iphonu a nějak stále využívá originál místo toho aby to opravdu vytvořilo video nové. Tudíž toto video nelze jednoduše přetáhnout, protože to vlastně ani není samostatné video..?
Kde nastala chyba? Keď skopírujem video z mobilu do PC video sa skopíruje otočené doľava o 90stupňov do horizontálnej polohy. Ak si ho chcem pozrieť musím ho otočiť o 90stupňov doprava - čiže do vertikálnej polohy, v akej bolo mobilom nahraté ( pomocou preogramu video rotátor). Za radu ďakujem.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.