Dobrý den, chci se zeptat jestli si má cenu kupovat ještě IPhone SE. Protože je cenově nejdostupnější. Děkuji za odpovědi.
SE je ještě v seznamu podporovaných zařízení pro iOS 13, ale předpokládám, že je to poslední verze, kterou dostane. Z tohoto pohledu bych já, novej určitě nekupoval. Smysl by mělo poohlédnout se po bazaru.
Špatně položená otázka. Telefon není investice, takže se nikdy nevyplatí jeho pořízení. Spíš se ptej, jestli to má smyl. A to si myslím, že má. SE dostane iOS 13, takže na něm pojedeš bez obav minimálně 2 roky, pokud tedy nebude na SE i 14ka. A pořád ten telefon pojede krásně plynule a bude dělat přesně to co má, narozdíl od konkurenčního OS. Rychlost SE i kvalita fotek je i v dnešní době naprosto dostatečná. Nedávno jsem chvilku používal 6s, když jsem měl primární iphone na reklamaci a překvapilo mě, jak krásně funguje i po tolika letech od uvedení na trh.
Jestli teda můžu, tak já přešel z SE na 7. Trochu jsem se bál velikosti, protože ho pořád tahám v kapse u kalhot, ale můžu jen doporučit a SE bych už nechtěl. Jestli ti jde vyloženě o peníze, kup SE, on pojede dál i bez dalších aktualizací, ještě pár let. Jen se ti časem stane, že občas ňáká aplikace přestane být podporována.
Pokud Ti jde i kompaktní rozměry tak nemáš moc na výběr , jestli už jsi měl předtím možná 5s tak to je Ok pokud půjdeš z většího na menší tak to bude horší , ikdyž na druhou stranu já tenkrát na SE přecházet z honoru 5x a neměl jsem s tím problém. Nový asi nekupuj spíš nějakej bazar v super stavu .. chybu určitě neuděláš pokud to bude Tvůj provní mobil s iOS tak do toho jdi a v budoucnu přejdeš na něco lepšího/většího
Sama mám iPhone SE, můj první iPhone ale ne první věc s iOSem a můžu za sebe říct, že jsem spokojená. Kupovala jsem ho rok zpátky z obchodu Smarty.cz a za tu cenu, kterou jsem jej pořídila tam byly horší kusy, přitom ten můj má jen kapacitu na 85% a držím si ji pořád stejně.
Jsem ráda za rozměry, fotky jsou dostačující jelikož po mobilech nepožaduji výkon jako dražší fotoaparát. Akorát s nynější verzí iOS 13 pociťuji jakési rychlejší vybíjení (z 80% na 1% za noc v době nepoužívání).
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.