Zdravím! Potřeboval bych radu . Koupil jsem ženě SE a chtěl jsem ho uvést do provozu. Zapnul, nastavil Wifi, AppleID a dal nastavit jako nový iPhone a další krok má být "vzdálená správa "...Co to je? Mohl by mi někdo prosím osvětlit, proč nový iPhone chtějí nastavovat vzdáleně z Ameriky? Nejde to nějak zrušit? Chce to nějaké uživ. jméno a heslo, bez toho nelze pokračovat dále. I já mám iPhone, když jsem uváděl do provozu nic takového jsem neřešil.
otázkou je, z jakého zdroje jste ten SE pořídil. Vypadá to, že byl v nějaké firemní síti a je tam tudíž toto aktivováno. Já bych zkusil obligátní reflash v DFU módu na nejnovější iOS a pak nastavit jako nové zařízení.
Telefon bude nejspíše v DEPu, tzn. vzdáleně se hlásí k serveru nějaké společenosti. Určitě tam bude vidět název spolešnosti a z toho bych asi vycházel.
Ne, koupil jste blokovaný použitý mobil, možná i kradený, co víc byste chtěl slyšet? Pokud nejde reflash, tak to klidně hoďte do koše.
Ahoj, stalo se mi to samé. Jen rozdíl, že když jsem mobil používal na mou SIM a Apple ID tak fungoval v pohodě, ale jakmile jsem mobil přenechal časem synovi, tak mi vyskočily stejné hlášky jako Tobě. Řešení asi tedy není, zkusil jsem všemožné restarty a vymazání apod., výsledek nula... Mobil furt mám, pokud by někdo věděl jak na to, tak pls o info.
HaFo píše:
Zdravím! Potřeboval bych radu . Koupil jsem ženě SE a chtěl jsem ho uvést do provozu. Zapnul, nastavil Wifi, AppleID a dal nastavit jako nový iPhone a další krok má být "vzdálená správa "...Co to je? Mohl by mi někdo prosím osvětlit, proč nový iPhone chtějí nastavovat vzdáleně z Ameriky? Nejde to nějak zrušit? Chce to nějaké uživ. jméno a heslo, bez toho nelze pokračovat dále. I já mám iPhone, když jsem uváděl do provozu nic takového jsem neřešil.Snad rada: obraťte se na 9dvojcata@seznam.cz, věděl by si rady a "Vzdálené správy" uměl mobil zbavit...
dobry den mam taky problem mam iphon 7 s bazaru a mam tam taky vzdalenou spravu a nevim jak dal a to sem ho použival a pak sem dal omylem tovarni nastaveni aninevim jak a mam tam toto pomuzete mi nekdo?
Apple Device Enrollment Program (DEP) je více popsán na https://support.apple.com/cs-cz/HT204142, případně na https://www.alza.cz/apple-dep.
Pokud kupujete použité zařízení tak si vždy ověřte že mobil je úplně odhlášený a lze se přihlásit přes vaše Apple ID, jinak NEBRAT. Ideálně když je v továrním nastavení.
To co vypadá jako výhodný nákup je často výhodný nákup jen pro prodejce, protože to zařízení má v podstatě nulovou hodnotu a on jej také takto získal.
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.